НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Тя е на 16, но изглежда на 50

Тя е на 16, но изглежда на 50

0
Рядко заболяване, което превърна едно младо момиче в старица
Тя е на 16, но изглежда на 50

Рядко заболяване превърна едно младо и красиво момиче в старица. Това е историята на 16-годишната Райзел Калаго.

Тя изглежда четири пъти по-възрастна, отколкото е в действителност, заради рядко заболяване, наречено прогерия. Само за две години красивата тийнейджърка заприличала на баба. Всичко започнало с обрив. Момичето се консултирало с лекар, тъй като по лицето й се появили бръчки и сърбящият обрив по тялото започнал да я боли силно. Било й предписано лечение, но неуспешно. Ситуацията се влошила и скоро момичето се променило до неузнаваемост.

Майка й Джоела, на 36 години, споделя колко трудно е било за дъщеря й, когато хората са казвали че тя изглежда по-възрастна от нея.

„Беше наистина трудно, когато хората казаха, че дъщеря ми изглежда по-възрастна от мен. Разстроих се, когато си представих на колко години е и колко красива трябва да е. Моята красива дъщеря сега изглежда няколко пъти по-възрастна, отколкото е.”

Видео:

Момичето, чийто външен вид се промени драстично, спря да прекарва време с приятели.

Тя казва: „Хората често ме питат защо съм толкова различна. Но как мога да отговоря на такъв въпрос, когато дори не знам какво се случи с мен?

Райсел, която е в трудна ситуация и не разбира какво се случва с нея, наскоро разговаря с изследователя на хормоните Джеймс Юнг в телевизионното шоу Kapuso Mo, Джесика Сохо. В края на изследването Джеймс диагностицира момичето със синдром на преждевременно стареене или прогерия. Заболяването се проявява в бръчки и преждевременно стареене, може да бъде животозастрашаващо поради повишен риск от сърдечна недостатъчност и инсулт.

Вижте как изглежда във видеото:

Вижте още: Вещи, които трябва да изхвърлите от дома си

За съжаление това заболяване е нелечимо, така че могат да се лекуват само сърдечно-съдови усложнения и ставни заболявания. Семейството на Райсел не може да плати за лечението, затова тя започна да събира дарения от добросърдечни хора.