НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кои храни трябва да избягвате при артрит?

Кои храни трябва да избягвате при артрит?

0
Забранени храни при артрит и възпаление
Кои храни трябва да избягвате при артрит?

Забранени храни при артрит елиминирането, на които значително ще подобри състоянието ви. Правилно съставената диета ще помогне да предотвратите прогресирането на заболяването.

Артритът е увреждане на ставите, причинено от възпаление в тялото. Това е доста често срещана патология, а основният симптом е силна болка.

Чрез елиминиране на храните, които причиняват проблеми, можете да премахнете излишната течност, да намалите теглото (което е допълнителен стрес за ставите) и възпалението и болката.

Забранени храни при артрит и болки в ставите:

Месо: свинско, телешко, пилешко – причиняват процеси, които влошават здравето на костите.

Млечни продукти: те са основните източници на калций и витамин D, които са необходими за създаването на здрава костна тъкан. Въпреки това, млечните продукти могат да влошат състоянието при артрит. Затова само лекар трябва да реши дали ще можете да консумирате млечни продукти.

Въглехидрати: освен че водят до наднормено тегло, те ще доведат до запушване на кръвоносните ви съдове, което ще затрудни притока на кислород и хранителни вещества към ставите ви.

Глутен: съдържа се в пшеницата. Смята се, че причинява възпаление. Медицинските проучвания потвърждават, че елиминирането на храни като ръж, пшеница и ечемик от диетата може значително да подобри състоянието на пациентите с ревматоиден артрит.

Вижте още: Домашен лек при инфекции и вируси

Сол: повишеният прием на сол може да причини сериозни нарушения в органите, тъканите и ставите, особено при хората, които консумират полуфабрикати, колбаси и консерви. Това допринася за задържане на течности в тялото, отлагане на вредни вещества в ставите, повишено телесно тегло, повишено възпаление и дискомфорт.

Пържени храни: хората, които се борят с артрит, трябва да премахнат пържените храни от диетата си.

Чай и кафе: кофеинът в сутрешната ви чаша кафе отмива много калций от костите ви. Така че това е един от факторите, които разрушават костната тъкан и причиняват артрит.