НАЧАЛО ЗДРАВЕ Еликсир от борови иглички при респираторни проблеми

Еликсир от борови иглички при респираторни проблеми

0
Лек с борови иглички при дихателни проблеми
Еликсир от борови иглички при респираторни проблеми

Лек с борови иглички при дихателни проблеми е отлично естествено средство за студените зимни дни. Освен това, укрепва имунната система.

Този сироп може да се използва за профилактика и лечение на бронхит, пневмония, бронхиална астма, кашлица, възпалено гърло, настинки и дрезгав глас, както и на всички други проблеми с дихателните пътища и бронхиални алергии.

Боровите иглички и техният сок, които ще получите, се използват от години за укрепване на имунната система, общото състояние на организма и засилване на апетита. Най-добре е да направите и приготвите еликсира предварително и да го използвате, когато имате нужда от него за някои от горе споменатите проблеми.

Ще ви трябват следните съставки:

  • млади и здрави борови иглички, пъпки и по-малки клонки
  • водка
  • домашен мед
  • няколко лимона

Приготвяне:

Изплакнете игличките във вода и ги оставете да изсъхнат. Нарежете или счупете боровите иглички на възможно най-малки парчета. Вземете стъклен буркан от 2 или 3 литра и го напълнете с иглички.

Между тях добавете резенчета лимони с кората. Изсипете алкохола в буркана до три четвърти от обема. Допълнете с домашен мед.

Разклатете добре буркана, така че съставките да се смесят.

Сместа трябва да престои 40 дни, за да могат игличките да освободят всички лечебни съставки. От време на време разклащайте буркана. Прецедете полученият еликсир в бутилки от тъмно стъкло.

Можете да консумирате напитката превантивно или когато страдате от проблеми с дихателните пътища. Приемайте по една супена лъжица три пъти на празен стомах през деня или дори повече, ако е необходимо.

Когато нямате проблеми, можете да приемате по една супена лъжица от еликсира преди лягане.

Вижте още: Почистваща напитка за пушачи

Рецепта за лек с борови иглички без алкохол

Редете слой борови иглички, слой захар в буркан и така догоре. Покрийте с фолио и оставете на топло и слънчево място за няколко седмици, за да се разтопи напълно захарта и да поеме соковете от боровите иглички. Прецедете!

Напитката има приятен и освежаващ вкус. Като заместител на тази рецепта при дихателни проблеми можете да си приготвите и чай от млади борови иглички.

Използвайте природни средства и дишайте с пълни бели дробове.