НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Бабите си имат свой живот и не дължат нищо на внуците си

Бабите си имат свой живот и не дължат нищо на внуците си

0
Собственият й внук искаше да я изпрати в старчески дом
Бабите си имат свой живот и не дължат нищо на внуците си

Собственият й внук искаше да я изпрати в старчески дом. Но тя взе нещата в свои ръце.

Знаете ли, има такива баби, които седят пред входа и обсъждат политиката, младежите, цените на храните и градинарството? Но бабата на мъжа ми изобщо не е такава. Тя е над 70 години и с нормални разбирания за света.

Интересува се от изкуство, както и от противоположния пол. Тя просто харесва мъжкото внимание. Има трима внука. И един от тях, за съжаление, няма добро жилище.

Живее с тъща си, съпругата и двете си деца. Въпреки че има три стаи, този апартамент не се намира в най-хубавия район. Нужен е и ремонт. От две години той моли баба си да му отстъпи апартамента си.

Собственият й внук смята, че тя ще се чувства добре в старчески дом и няма да скучае. А децата ще имат достатъчно свободно пространство и място за учене. Но какво да прави сред стари и болни хора, ако се чувства страхотно?

Съпругата му също започна да идва редовно на гости на бабата и да я моли да им даде апартамента. Тя спря да общува с тях и продължи да живее живота си.

Имаше спестявания. Тези средства бяха достатъчни за осъществяване на старата й мечта – да замине за Китай. Тя покани своите роднини в ресторант, за да се сбогува. Но само тези, които не са я молили да се премести в старчески дом. Съпругът ми и аз отидохме. Бяхме тъжни, но това е нейното решение.

Разменихме контакти за комуникация в интернет. Животът продължи да тече, както обикновено и някак си спряхме да контактуваме.

Оказа се, че бабата на съпруга ми му се е обадила наскоро. Животът в Китай не й беше допаднал.

Вижте още: Да станеш баба на 34 години

В едно кафене се запознала с евреин, вдовец, който живее в Италия.

Той я поканил на гости, но имал сериозни намерения към нея.

Тя не иска да се връща тук и внуците да се възползват от нея. Когато възрастен, интелигентен човек вземе ситуацията в свои ръце, той определено ще успее. Просто трябва да погледнете на нещата през призмата на здравия разум и да разберете, че в този свят трябва да си помогнете сами. Внуците имат свой живот, а вие имате свой. И трябва да го изживеете за собствено удоволствие. Надявам се, че след време ще имам смелостта да направя същото.