НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Несправедливостта на живота: Едни получават всичко, други – нищо

Несправедливостта на живота: Едни получават всичко, други – нищо

0
Казах на свекървата, че е постъпила много несправедливо
Несправедливостта на живота: едни получават всичко, други - нищо

Казах на свекървата, че е постъпила много несправедливо със сина си. Повече не искам да общувам с нея.

Никога не съм харчила много пари за себе си. Веднъж Мартин ме попита дали искам да стана домакиня. Но по-добре да получавам някаква заплата и да не завися от някого.

С него се подкрепяме за абсолютно всичко.

Без жилище е трудно, по-голямата част от приходите се харчат за сметки и наем. В чуждо жилище никога няма да се чувствам като у дома си. По същата причина не бързаме да имаме деца. Има всякакви хазяи.

Цените постоянно се покачват, но искам поне някаква стабилност. Родителите на съпруга ми отдават под наем два едностайни апартамента от известно време. Те искат да имат някакви спестявания за старини. Затова и не сме молили да ни дадат някой от апартаментите.

Наскоро разбрах, че щели да прехвърлят единия апартамент на дъщеря им. Не разбирам само защо решиха да помогнат само на нея, а Мартин оставиха без нищо.

Родителите на съпруга ми никога не са ни помагали. Справяме се с всичко сами. Мои близки живеят на село, понякога ни носят продукти и помагат с каквото могат.

Свекървата дори ме попита кога ще ги зарадваме с внуци. Женени вече пета година и дори не мислим за деца. И явно няма да мислим скоро. Не можем да отглеждаме дете в тези условия.

Вижте още: Не искам свекърва си около дъщеря ни

Казах на свекървата и нейната дъщеря какво мисля, а те ми казаха, че съм егоистка и само парите ме интересуват. Оттогава не общувам с тях. Отношенията ми със съпруга ми също се влошиха.

Не разбирам защо самият той не говори с родителите си. Не вижда ли, че те постъпват нечестно с него? Или не иска да изглежда слаб, защото в семейството им цари патриархат. Съпругът ми винаги помага на родителите си с ремонтите в дома им, но всички подаръци и любов отиват при по-малката му сестра.