НАЧАЛО ЗДРАВЕ Направете си тиквен мед! Ползите за здравето са много

Направете си тиквен мед! Ползите за здравето са много

0
Тиквен мед за здрав черен дроб и силен имунитет
Ползи от тиквения мед за здравето

Тиквен мед можете да си направите по тази лесна рецепта. Той е много полезен за здравето.

Това естествено средство е най-подходящо за защита на бъбреците и черния дроб. Използва се и за лечение на инфекции на пикочните пътища.

Този чудотворен лек, обаче, има и слабителни свойства. Освен това, сега е моментът да го направите, защото вкусните тикви вече са оранжеви и сладки. В същото време стимулира дейността на червата и премахва запека.

Благодарение на високото съдържание на каротин и витамини, укрепва имунната система. Също така, е важно да се подчертае, че тиквата понижава холестерола, предпазва от атеросклероза и намалява риска от подуване и сърдечни заболявания.

Отрежете капачката на тиквата, отстранете семките и влакнестата част с лъжица. Напълнете тиквата с мед, смесен с кафява или бяла захар. Покрийте и поставете на хладно място за 10 дни, за да узрее.

Вижте още: Фурмите са много полезни за здравето ни

Препоръчително е да се сложи в по-голяма купа, защото с времето тиквата ще омекне. Кафявата захар, медът и съставките в тиквата се разтварят за 10 дни, така че всичко, което трябва да направите, е да изсипете сладкия, здравословен нектар в голям стъклен буркан. Съхранява се в хладилник. Консумира се в рамките на един месец, защото след този период се губи съдържанието на активното вещество.

Този тиквен мед може да се използва и като подсладител, чудесен е за чайове, но можете да го приемате по 2-3 лъжици на ден или да си намажете палачинки с него.