НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашни средства за лечение на гъбичките по краката

Домашни средства за лечение на гъбичките по краката

0
Домашни лекове за гъбички по кожата и ноктите
Домашни средства за лечение на гъбичките по краката

Домашни лекове за гъбички по кожата и ноктите ефективно ще ви избавят от дискомфорта. Естествените средства са ефективни и евтини!

Гъбичките по кожата на краката водят до инфекции и рани, които причиняват сърбеж и парене. Влагата, топлината, ниският имунитет и използването на обувки, които пречат на кожата да „диша“ са основните причини за появата на гъбички.

Има домашни средства за премахването им, които са много ефективни.

Гъбичките не могат да оцелеят в кисела среда, така че изпирането на чорапите в топла вода със сол и ябълков оцет е много ефективно за унищожаването им.

Сода за хляб

Чудесен начин да убиете гъбичките по краката е да направите паста от сода с вода. Нанесете между пръстите на краката си и върху засегнатите области. Оставете да изсъхне и изплакнете. Прилагайте ежедневно 1-2 пъти на ден за пълно излекуване.

Канела

Лечебните свойства на канелата помагат за бързото премахване на гъбичките. Залейте 1 пръчка канела с 2 литра вряла вода, оставете за 30-40 минути – поставете краката си в тази течност и забравете за гъбичките.

Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа средноверижни мастни киселини, които функционират като естествени фунгициди за унищожаване на гъбичките.

Нанасяйте малко количество от маслото върху засегнатата кожа и нокти 2-3 пъти на ден. Това ще помогне за бързо облекчаване на сърбежа и зачервяването.

Вана за крака

Друг естествен, безопасен и ефективен начин за премахване на гъбичките по краката е да си направите вана за крака с кислородна вода. Изсипете 3 литра вода в леген със среден размер и добавете 50-60 мл кислородна вода, разбъркайте и накиснете краката си за 15-20 минути. Препоръчително е тези бани да се правят 5-7 дни преди лягане.

Домашни лекове за гъбички по краката

Лимон

Нанесете лимонов сок върху краката и ноктите и оставете да изсъхне – това е много мощно естествено средство за премахване на гъбичките.

Чесън

Намачкайте чесъна и го използвайте, но не забравяйте да измиете краката си със сапун след употреба и да ги подсушите добре.

Вижте още: Хормони, които ви пречат да отслабнете

Джинджифил

Можете да използвате антибактериалния ефект на джинджифила, за да убиете гъбичките, като направите отвара и я оставите да изстине, след което нанесете разтвора с памучен тампон. Нанасяйте всяка вечер преди лягане.

Морска сол

Ваните с морска сол са много ефективни за премахване на гъбички, неприятни миризми, сърбеж, парене и други симптоми. Използвайте 2 пъти на ден за по-бързи резултати.