НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашно лечение на ешерихия коли

Домашно лечение на ешерихия коли

0
Средство срещу ешерихия коли и други бактерии в организма
Домашно лечение на ешерихия коли

Средство срещу ешерихия коли можете да си приготвите у дома. Така ще предпазите тялото си от въздействието на тежки антибиотици.

Ешерихия коли е бактерия, намираща се естествено в дебелото черво, където е полезна за спиране на растежа на други лоши бактерии.

Въпреки това, когато се появи някъде другаде в тялото, може да причини сериозни проблеми. Това е най-честата причина за проблеми с пикочните пътища и възпаление на пикочния мехур. Ако не се лекуват правилно, тези състояния могат да станат хронични и сериозно да влошат здравето.

Именно заради тази бактерия се появяват различни инфекции в пикочните пътища и медицината често не успява да се справи с този здравословен проблем. При използване на редица антибиотици в тялото могат да се появят много други гъбични инфекции (особено при жените) и ако ешерихия коли не се лекува с правилния антибиотик, човешкото тяло губи имунитета си и добрите бактерии се унищожават.

Необходими съставки:

  • 1 л бяло домашно вино (без добавки)
  • 3 до 4 стръка розмарин (за предпочитане млади филизи)
  • 10 скилидки чесън

Нарежете чесъна, добавете го към виното заедно с розмарина. Оставете всичко да престои в стъклена бутилка десет дни на стайна температура. От време на време разклащайте. След като започнете да използвате напитката, съхранявайте бутилката в хладилник.

Употреба: Една една чаена лъжичка всяка сутрин на празен стомах. Напитката се приема в продължение на 40 дни. Направете почивка и отидете на преглед. Резултатите трябва да покажат, че бактериите са изчезнали от пикочната система. Розмаринът има отличен ефект и срещу други бактерии, така че това средство срещу ешерихия коли помага и за контрол на стафилококи, стрептококи и кандида.

Вижте още: Алуминиевото фолио облекчава ставните болки

Червена боровинка за ешерихия коли

Най-честата и неприятна бактерия в пикочните пътища е ешерихия коли. Залепва се по стените на пикочните пътища. Но сокът от червена боровинка по някакъв начин предотвратява залепването на опасни бактерии към пикочните пътища, което улеснява урината да ги изхвърли от тялото. Последните изследвания показват, че червената боровинка е ефективна и срещу хеликобактер пилори, която е най-голямата причина за стомашни язви.

Сокът и чаят от плодовете и листата на червената боровинка се препоръчват за възрастни хора. Чаят от червена боровинка се използва за профилактика и лечение на всички видове бактерии в пикочните пътища.