НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Нямам време за фалшиви приятели

Нямам време за фалшиви приятели

0
Предпочитам един лоялен приятел, отколкото много фалшиви
Нямам време за фалшиви приятели

Предпочитам един лоялен приятел, отколкото много фалшиви. Винаги съм искала да бъда с хората, които обичам.

Имате ли любящи, лоялни и грижовни приятели, които винаги са до вас, каквото и да се случва?

Както се грижим за цветята с любов, така трябва да се грижим и за приятелите.

Така че, постоянно съм инвестирала сила, за да поддържам приятелствата си.

За съжаление не винаги получавах същото от тези, на които държа. Винаги съм казвала: „Отнасяйте се към другите така, както искате да се отнасят с вас“. Тези, които трябва да бъдат във вашия живот, ще бъдат.”

Всичко това продължи, докато един ден най-накрая разбрах, че се раздавам за грешните хора. Най-накрая видях истината, която е била пред мен през годините. Разбрах, че през цялото това време само съм се заблуждавала.

Хората не винаги се отнасят към вас така, както вие се отнасяте към тях. Някои остават с вас, само за да се възползват от вашата доброта. Те се появяват, само когато имат нужда от вас.

И така, направих малък експеримент. Спрях да се обаждам. Спрях да ходя на партита. Изчезнах напълно. Просто исках да видя за колко “безжизнени цветя” се грижа през всичките тези години.

Жестоката реалност ме разтърси. Сърцето ми беше разбито, но разбрах важни неща за хората около мен.

В крайна сметка реших да взема нещата в свои ръце и да изключа от живота всички онези, на които не им пука за мен. Трябва да кажа, че смятаме много от тях за добри приятели. След всичко това почувствах истинско облекчение.

Приятелството е двупосочна улица. Не можете да очаквате да получите нещо, ако не предложите нищо в замяна. Това е житейски закон.

Ако наистина ви е грижа за даден човек, вие ще бъдете до него, независимо колко сте заети. Няма извинение, когато обичаш някого. И няма такова място на Земята, където бихте искали да бъдете повече, отколкото с приятел, който има нужда от вас.

Заслужавам да бъда заобиколена само от приятели, които искрено ме уважават и обичат.

Омръзна ми да спасявам връзки, които, за съжаление, са обречени от самото начало. Омръзна ми да бъда с хора, които никога нямат време за мен. Омръзна ми винаги да се преструвам, че всичко е наред, когато това изобщо не е така. Реших, че няма да позволя на хората да използват добротата ми.

Вижте още: Майка ми ме изгони бременна на улицата

Нямам време, което да губя с хора, които не искат да ме обичат така, както аз ги обичам. Изключвам от живота си тези, които ме нараняват, пренебрегват, оставят ме в трудни моменти, а се появяват само когато им е необходима моята помощ.

Предпочитам да имам един лоялен и грижовен приятел, който наистина ме обича, отколкото да пропилявам живота си с хора, които просто се преструват. Качеството е по-важно от количеството – винаги и във всичко.