НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да се отървете от хроничния стрес и главоболието?

Как да се отървете от хроничния стрес и главоболието?

0
Облекчаване на хроничния стрес чрез масаж на определена точка
Как да се отървете от хроничния стрес и главоболието?

Облекчаване на хроничния стрес чрез масаж на определена точка е напълно възможно. Ето къде се намира тя.

Хроничният стрес е бич за съвременното общество. Обикновено се развива постепенно, натрупвайки се в продължение на месеци и причинявайки много здравословни проблеми.

По-специално, състоянията, произтичащи от хроничен стрес, са не само влошаване на настроението, неврастения и емоционален дисбаланс, но и системни храносмилателни разстройства, подуване на корема, замъглено зрение и концентрация, чувство на горчивина, гадене сутрин и др. Що се отнася до физическото здраве, на първо място, хроничният стрес влияе върху качеството на жлъчния мехур. Освен това, негативният му ефект се простира до дванадесетопръстника. В резултат на това се появява холецистит, възпаление на жлъчния мехур, след това, остър или хроничен колит и камъни в жлъчката. Толкова за хроничната жлъчнокаменна болест.

Един от най-популярните методи, който много бързо премахва последиците както от острия, така и от хроничния стрес, е масажирането на биологично активната точка на „Фън Чи“. Нарича се още „точката на Духа“ или „точката на Конфуций“.

“Точката на Конфуций” се намира под тилната кост в ямката.

Можете да повлияете на точката с нежни кръгови движения по посока на часовниковата стрелка за 5 минути.

Вижте още: Здравословна диета с елда и кефир

Тази точка може да се намери както от лявата страна на главата, така и от дясната – тя е двустранна. Въпреки това, ако сте десничари, масажирайте от дясната страна и обратно, ако сте левичари, тогава масажирайте от лявата страна. Ако имате силни и здрави ръце, можете да повлияете на тези две точки едновременно.

Трябва да се отбележи, че чрез масажиране на “точката на Конфуций” е възможно да се облекчат спазмите в чревния тракт и да се подобри здравето на жлъчния мехур, тъй като тази точка е разположена върху енергийния канал на жлъчния мехур.

Масажът на тази точка помага за облекчаване на хроничния стрес, но и при главоболие, очни заболявания, сълзене, световъртеж, загуба на слуха, повишено кръвно налягане, неврастения и емоционален дисбаланс.