НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Роднините й похарчиха всичките пари

Роднините й похарчиха всичките пари

0
Майка й дала всичките спестени пари на нейния брат
Роднините й похарчиха всичките пари

Майка й дала всичките спестени пари на нейния брат. След дълги години в чужбина отново останала без пари.

Ина остана сама с дете на ръце. Мъжът й я напусна, а тя дори не се опита да го спре. Въпреки липсата на образование и работа жената не поиска издръжка. Тя реши да замине за чужбина, за да може да свърже двата края.

Един приятел отдавна предлагаше на Ина работа в Испания. Купи си самолетен билет и направи крачка към неизвестното. Беше й трудно. Не знаеше езика, което затрудняваше още повече процеса на адаптация в чужбина. По-късно тя се запознава с други жени, с които наеха къща. Най-накрая имаше приятелки, които можеха да я подкрепят и разбират.

Шест месеца по-късно нещата потръгнаха. Имаше повече работа, а заплатата стигаше да си покрие разходите и да изпрати пари у дома.

Ина работи три години, но преди да се прибере, се случи трагедия. Дъщеря й се разболя тежко и почина. Нямаше смисъл да се прибира, така че тя продължи да работи. Тя изпращаше част от спечелените пари на майка си, за да ги спести.

Минаха още десет години. Ина се чувстваше много по-уверена в чужбина, въпреки че беше самотна.

Един ден тя най-накрая реши, че е време да се върне. Освен това, спестяванията бяха достатъчни, за да започне собствен бизнес и да направи ремонт на старата къща.

Оказа се, че майка й дала всичките й пари на сина си, за да може той да си построи собствена къща. Тя убеди Ина, че брат й ще й върне всичко по-късно.

Ина не могла да се свърже с него дълго време, но най-накрая той й вдигнал телефона.

Вижте още: Не очаквах свекървата да ни изгони на улицата с малки деца

Казал й, че майка му е помогнала финансово и той не дължи нищо на никого.

Ина претегли плюсовете и минусите и осъзна, че наистина няма смисъл да остава у дома. Тя реши да се върне в Испания, но този път да не прави същите грешки. Сбогува се с майка си и смени телефонния си номер.

След известно време брат й се разболя и имаше нужда от много пари за лечение. Той дори продаде къщата, но това не било достатъчно. Искаше да помоли сестра си за помощ, но не можа да се свърже с нея.

Смятате ли, че майката е имала право да се разпорежда така с парите на дъщеря си? А вие как бихте реагирали, ако бяхте на мястото на Ина?