НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекървата отказва да ни помогне въпреки че, има възможност

Свекървата отказва да ни помогне въпреки че, има възможност

0
Свекървата знае, че имаме финансови проблеми, но не ни помага
Свекървата отказва да ни помогне въпреки че, има възможност

Свекървата знае, че имаме финансови проблеми, но не ни помага. Според нея трябва да се справяме сами с всичко.

Свекърва ми родила първото си дете на 18 години. Сега тя е на 40 години и има двама пораснали сина. Започнала да се занимава с бизнес на млада възраст. Първоначално завършила специални курсове, а по-късно получила диплома за висше образование. Сега тя заема длъжността главен счетоводител на голяма компания.

Съпругът ми останал наполовина сирак, когато бил на 10 години. Баща му загинал при автомобилна катастрофа, така че майка му ги отгледала сама. Тя се погрижила синовете й да имат всичко необходимо. Жената, обаче, ги предупредила, че след навършване на пълнолетие ще ги остави да се оправят сами в живота.

Свекървата плати част от сватбата и почивката и каза, повече да не разчитаме на нейната помощ.

Обажда се само, за да попита как сме. По-малкият й син живее с майка си, но той се издържа и забавлява за своя сметка.

Нищо не се е променило от раждането на дъщеря ни. Баба й няма време за внучка си, защото води изключително активен личен живот. Работи, ходи на срещи, йога и пилатес.

Вижте още: Нямам време за фалшиви приятели

Не мога да разбера, обаче, как може така да пренебрегваш близките си? Още повече, че свекървата знае, че сега имаме финансови затруднения. Тя, обаче, никога няма да ни предложи помощ. Дори при детето отказва да остава. Ако искала да гледа дете, сама щяла да си роди.

Вниманието й не би трябвало да се изчерпва изключително с подаръци за рождения ден. Жалко, че свекърва ми е толкова безразлична.

Според вас порасналите деца трябва ли да очакват помощ от родителите си?