НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съхранете цвета на дрехите с дафинов лист!

Съхранете цвета на дрехите с дафинов лист!

0
Как да съхраните цвета на дрехите? Лесен трик
Съхранете цвета на дрехите!

Как да съхраните цвета на дрехите? Представяме ви лесен трик.

Тази популярна подправка е незаменима в кухнята.

Дафиновите листа са полезни и при прането на дрехи. Няколко парчета са достатъчни, за да забележите ефекта. Действието им ще ви изненада.

Много пъти сме писали за необичайни, домашни методи, които улесняват ежедневието. Повечето от тях всъщност не са нови открития. Това са стари трикове, използвани от нашите майки и баби. Днес стават все по-популярни.

Сигурно се чудите как дафиновият лист може да ви помогне при прането. Не става въпрос за аромата или омекотяването на дрехите. Ефектът е малко по-различен, но също толкова интересен. Много хора нямат представа, че дафиновият лист може да помогне за запазването на цвета на дрехите.

Може да сложите дафиновия лист директно в пералнята, но много по-добър ефект ще получите, ако го сложите в леген с вода и след това, накиснете дрехите. В зависимост от количеството пране вземете няколко или десетина дафинови листа, сложете ги във водата и кипнете.

Когато тази вода изстине леко, след 20-30 минути, накиснете дрехите си в нея и оставете да престоят няколко часа. Можете да ги разбърквате на ръка от време на време за по-добър ефект. Изстискайте добре дрехите и ги изперете както обикновено в пералнята или на ръка.

Този трик работи най-добре с бели дрехи. Ако дафиновият лист не помогне, има няколко други начина, които можете да опитате. Едно от тях е да сложите две супени лъжици сол в пералнята. Отдавна се използва за пране на завеси и покривки, тъй като ефективно премахва петна и възстановява снежнобелия цвят. Може да се използва успешно за цветни тъкани. Тогава ще съживи цвета и ще предотврати избледняването му.

Добре е да знаете, че дафиновият лист не е единствената подправка, която е полезна при прането. Пиперът също работи добре. Това е стар естествен начин, който си струва да се знае. Важно е, че може да се използва както за бели, така и за цветни тъкани.

Вижте още: Домашен освежител

Ако обичате да носите черни и тъмни дрехи, добавяйте кафе или чай към прането. Този прост, екологичен трик ще ви позволи да се насладите на наситения черен цвят на любимите си дрехи. Достатъчно е да излеете една четвърт чаша силен чай или кафе в отделението за пране. Тази напитка има много интензивен цвят и ще предпази дрехите ви от избледняване. Просто се уверете, че сте сложили само черни и тъмни дрехи в барабана.

Вече знаете как да съхраните цвета на дрехите с лесни домашни трикове.