НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползи за здравето от тиквените семки

Ползи за здравето от тиквените семки

0
Ползи от тиквените семки за здравето

Ползи от тиквените семки за здравето, за които вероятно не знаете. Подобряват настроението и облекчават болката.

Тиквените семки са богат източник на магнезий, калций, калий, желязо, цинк и витамин К и омега 3 мастни киселини, които са необходими на организма за поддържане на здравето на сърцето и регулиране на кръвното налягане.

Днес ще ви споделим за ползите за здравето, които имат тиквените семки и защо трябва да ги ядете възможно най-често.

Те облекчават симптомите на менопаузата

Ако търсите естествен начин да подобрите настроението си или да облекчите симптомите на менопаузата, тиквените семки са чудесен избор. Те намаляват главоболието, болките в ставите и честотата на внезапните промени в настроението.

Те помагат за понижаване на лошия холестерол

Проучванията показват, че тиквените семки могат да намалят лошия холестерол с 13% и нивата на общия холестерол с 10%. Намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци, заболявания на сърдечно-съдовата система, инсулт и инфаркт.

Предпазват от диабет

Тиквените семки са богати на здравословни ненаситени мастни киселини. Установено е, че са ефективни при регулиране на нивата на кръвната захар и повишаване на чувствителността на организма към инсулин.

Помагат при загубата на тегло

Те са богат източник на фибри и протеини, вещества, които са от решаващо значение за загубата на тегло. Само 30 г тиквени семки съдържат около 5 г протеин, което ще ви държи сити за по-дълго.

Те са чудесни за здравето на простатата

Маслото от тиквени семки се използва за лечение на увеличена простата (хиперплазия). Това масло съдържа фитохимикали и антиоксиданти, които намаляват нивото на свободните радикали в тялото.

Вижте още: Средство против суха кашлица

Те подобряват настроението

Чудесни са както за физическото, така и за психическото здраве. Учените са установили, че тиквените семки показват отлични резултати за намаляване на симптомите на депресия. Намаляват стреса и тревожността.

Облекчават симптомите на артрит

Тиквените семки имат противовъзпалителен ефект, който облекчава симптомите на артрит. Ако страдате от артрит, яжте около 30 г семки всеки ден, за да облекчите симптомите.

Възползвайте се от невероятните ползи от тиквените семки!