НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен компрес за лечение на кашлица и бронхит

Домашен компрес за лечение на кашлица и бронхит

0
Зелев лист при кашлица, бронхит и възпаление

Зелев лист при кашлица и бронхит помага незабавно. Няма възрастови ограничения за това лечение, то е еднакво ефективно както за деца, така и за възрастни.

Представяме ви един от най-добрите естествени начини за лечение на бронхит и упорита кашлица. Всеки може да го направи у дома.

Необходими са ви:

  • зелев лист
  • мед

Зелевият лист трябва да се потопи във вряща вода за няколко минути. След като, листът омекне, намажете едната страна с мед. Поставете листът с намазанта страна върху гърдите. Поставете найлонова торбичка отгоре и увийте с шал или кърпа.

Ако кашлицата е силна, ще ви трябват два зелеви листа – единият се поставя на гърдите, а другият на гърба. Махнете компреса на следващата сутрин. Кожата се избърсва с влажна кърпа или се изплаква.

Вижте още: Ползи за здравето от тиквените семки

Ако бронхитът е в начален стадий, резултатът ще бъде видим след първата употреба. Лечението се провежда в продължение на пет вечери. Скоро няма да има и следа от тежката кашлица.

Активните съставки на меда и зелето, както и топлината, допринасят за намаляване на кашлицата и изчезване на възпалителния процес. Може да редувате меда с топло рициново масло.

Опитайте компрес с мед и зелев лист при кашлица преди да посегнете към лекарствата!