НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Тя помогна на непознат младеж, а той се върна с предложение за...

Тя помогна на непознат младеж, а той се върна с предложение за брак

0
Реших да помогна на младия мъж да се прибере у дома
Тя помогна на непознат младеж, а той се върна с предложение за брак

Реших да помогна на младия мъж да се прибере у дома. Той се оказа бъдещият ми съпруг.

Понякога желанието да се помогне на непознат може да доведе до непредвидими последици. Героинята на днешната ни история, Мира, се оказа в трудна ситуация, в която трябваше да действа бързо и решително.

Как една случайна среща в бар промени живота й, прочетете по-нататък в статията.

Баща ми почина, когато бях на 10 години. Семейството ни никога не е било заможно, но когато татко си отиде, нещата се влошиха още повече.

За да помогна по някакъв начин на семейството ни, започнах работа. Първоначално раздавах флаери, а по-късно си намерих работа като сервитьорка. В училище нещата не вървяха много добре. Притеснението за мама ми пречеше, защото психическото й състояние започна да се отразява на физическото.

Успях да завърша гимназия и си намерих работа в местен бар. Трябваше да работя усилено. Едва намирах време за сън. Така минаха 2 години.

Малко по малко майка ми се оправяше. Тя започна да се усмихва по-често и да се радва на всички малки неща. Опитвах се да я зарадвам. От време на време й купувах сладки и други подаръци. Но дълбоко в себе си наистина исках да изляза от тази дупка. Мечтаех да завърша университет и да си намеря прилична работа.

Една вечер един много тъжен млад мъж дойде в бара, където работя. Беше очевидно, че е депресиран и просто иска да забрави за проблемите си. Обслужих го и започнах да го наблюдавам. Той поръчва 3 питиета и ги изпи едно след друго.

В един момент започна да се държи по-буйно. Когато прекали, охраната го изгони. Но той не можеше да се държи на краката си и се строполи върху най-близката пейка.

Смяната ми приключи скоро и реших да помогна на мъжа да се прибере. Навън валеше дъжд. Щеше да се разболее, ако остане цяла нощ навън. Просто го съжалявах или нещо подобно. Всички го подминаваха, сякаш представляваше някаква опасност. Почувствах, че този човек дойде в бара с причина.

Нямаше нищо у себе си, освен телефон с паднала батерия. Не знаех името му, нито къде живее. Тогава реших, да взема такси и да го закарам у дома. Майка ми по това време вече спеше, така че едва ли би чула, че в къщата има непознат човек.

Когато таксито дойде, шофьорът в началото отказа да го качи в колата си. Трябваше да му платя и да го уверя, че всичко ще бъде наред. Той помогна да го качим и ни закара. За щастие живея на първия етаж. Някак си стигнахме до апартамента. Мъжът дойде на себе си, но все още не осъзнаваше какво се случва с него.

Когато се събудих, нямаше никого вкъщи. Мистериозният непознат беше оставил бележка: „Нямам достатъчно думи, за да изразя благодарността си. Съжалявам за случилото се. Не исках да те плаша или обидя. Не пия. Просто се опитвах да удавя мъката си.”

Разазах всичко на майка ми. Тя каза, че съм постъпила прибързано, като съм довела вкъщи непознат. Няколко дни по-късно куриер почука на вратата. ми донесе букет красиви цветя с бележка: „Не знам името ти, но наистина искам да ти благодаря. Би ли изпила чаша кафе с мен?”

Беше написал адреса на кафенето, което посещавам понякога, както и часа на срещата. Не знам защо, но исках да науча повече за мъжа, на когото реших да помогна. Отидох в кафенето и се видяхме.

Оказа се, че тайнственият непознат се казва Михаил и наскоро е загубил баща си в автомобилна катастрофа. Той работел в компанията на баща си. Но сега ще наследи цялото състояние на баща си.

Вижте още: Синът ми е жалък човек

Разбирах отлично как се чувства, защото и аз преминах през същото. Исках да го подкрепя и започнахме да общуваме по-често. Виждах, че ме харесва, но никога не съм имала връзка, така че не знаех как да се държа.

В един момент той взе всичко в свои ръце и просто ми направи предложение: „Сякаш слезе от небето и стана мой ангел пазител. Не искам да те загубя”. Избухнах в сълзи от щастие. Дори не можех да си представя как простото ми желание да помогна ще промени напълно живота ми.

Вярвате ли в подобно стечение на обстоятелствата? Може би в живота ви са се случили подобни ситуации и ще споделите историята си с нас.