НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Сватбата на доведената ми дъщеря

Сватбата на доведената ми дъщеря

0
Доведената ми дъщеря никога не ме е обичала
Сватбата на доведената ми дъщеря

Доведената ми дъщеря никога не ме е обичала. Интересуват я само парите ми.

Преди година Елена завърши университет. През всичките години плащах за нейното обучение и не се налагаше да търси работа, а да посвети времето си на обучението. В последната година подарих на дъщеря си кола. Никога не съм пестил пари за семейството си, въпреки че дъщеря ми не е моя кръв, съм правил всичко, за да имам щастливо семейство.

От време на време тя се виждаше с биологичния си баща. Никога не съм задълбавал в подробности около развода на жена ми и този мъж, но знам със сигурност, че той не е инвестирал нито стотинка за собствената си дъщеря. Не й даваше джобни пари, не й купуваше неща, не плащаше за обучението.

Когато доведената ми дъщеря реши да се омъжи, максималният брой гости трябваше да бъде 250 души. Участвах в организирането и финансирането на сватбата, така че реших, че няма да е проблем за никого, ако поканя 20 души. Написах списък с хора, които бих искал да видя на сватбата, и дадох този списък на жена си. Обещаха ми, че ще се погрижат за това.

В навечерието на сватбата срещнах мой приятел, който беше в списъка с моите гости. Той каза, че не е получил покана.

По-късно стана ясно, че в списъка с гости няма нито един от моите близки. Последната капка беше, когато се върнах от работа и заварих бъдещия си зет със семейството му, жена ми, доведената ми дъщеря и собствения й баща у дома. Дори не бях предупреден, че ще имаме гости. И цялото внимание цяла вечер беше насочено към бащата на Елена.

Стана ми обидно, когато видях как си общуват добре. Какво направи този мъж за собствената си дъщеря, за да направи живота й щастлив? Той не положи усилия да организира предстоящото събитие. Тогава взех чашата и вдигнах тост: „Бях щастлив през всичките тези години да възпитавам и подкрепям бъдещата булка във всичките й начинания. Много ми хареса времето, прекарано с това семейство. Сега искам да благодаря на бащата на булката, на младоженеца и на всички членове на семейството му.

Най-накрая разбрах, че винаги съм бил само банкомат за вас. Това, което научих през последните няколко дни, е причината за моето решение. Тържествено заявявам, че няма да плащам за събитието. Предавам всички отговорности и разходи за събитието на бащата на булката.”

Тогава изпратих гостите от дома си и казах на жена ми и доведената ми дъщеря, че вече не живеят тук. Бях готов да платя за сватбата, която струва 20 хиляди. Какво получих в замяна? Тези, които смятах за роднини, се изплюха в душата ми.

Вижте още: Роднините й похарчиха всичките пари

Сватбата е семеен празник, събитие, което събира близки приятели и роднини. Независимо какво казваме, нашите действия говорят по-силно от думите. В последния момент Виктор осъзна, че никога не е бил обичан, че през цялото това време е бил използван. Може би щеше да продължи да обезпечава семейството си, ако поне се съобразяваха с неговото мнение.

Какво бихте направили, ако бяхте на негово място?