НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кои растения предотвратяват появата на мухъл в къщата?

Кои растения предотвратяват появата на мухъл в къщата?

0
Полезни растения, които премахват химикалите от въздуха
Кои растения предотвратяват появата на мухъл в къщата?

Полезни растения, които премахват химикалите от въздуха, трябва да имате у дома. Предотвратяват и появата на мухъл.

Проведени са изследвания, при които различни растения са поставени в патогенна среда с микроби и гъбички. Оказва се, че има полезни растения, които са ефективни в борбата с мухъла. Те абсорбират вредните съединения и обогатяват стаята с кислород.

Дяволски бръшлян

Въпреки плашещото си име, е много полезно растение за дома. Бръшлянът почиства добре въздуха от изпарения на бензол и формалдехид, бори се с мухъла. Освен това е непретенциозен в грижите. Единствената трудност е къде ще го поставите, тъй като достига 2,5 м дължина. Можете да насочите растението към тавана със специални решетки, например.

А за тези, които често боядисват косата си, използват спрейове и други химикали за лична грижа, е препоръчително да закупят английски бръшлян, който абсорбира добре изпаренията на токсичните вещества в състава на продуктите. Бръшлянът може да се постави и в банята, тъй като се чувства комфортно във влажна среда.

Спатифилум

Цветето абсорбира добре влагата и предотвратява образуването на мухъл в къщата. Веднъж седмично трябва да проверявате почвата, ако е мокра, това означава, че цветето все още не се нуждае от поливане. Устойчив е на суша и обича непряка слънчева светлина. Големите зелени листа могат да събират прах върху себе си, така че няма да е излишно да ги избърсвате от време на време с влажна кърпа или да поливате листата под душа.

Вижте още: Направете си сами коледен венец!

Палма

Ако в къщата има мухъл и излишна влага, това място е идеално за палмово дърво. Растението абсорбира влагата с листата.

За да избегнете появата на мухъл и развитие на гъбички в къщата, можете да поставите красива саксия, която ще почисти пространството от вредни вещества. Обърнете внимание на факта, че трябва да държите бръшляна и спатифилума далеч от домашни любимци. Основното нещо е да се научите как да се грижите за растението и тогава то с благодарност ще ви служи с години.