НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Той се разкайваше искрено за своята изневяра

Той се разкайваше искрено за своята изневяра

0

Не каза нищо, а просто си тръгна от апартамента. Не очакваше такова предателство.

Елена взе такси до вкъщи, след като гостува на най-близката си приятелка. Преди 6 месеца тя все още можеше да се прибере пеша. Но сега тя не искаше да се преуморява. По навик погали закръгленото си коремче и си каза: „Скоро ще се приберем“.

Тя не очакваше съпругът й да си бъде у дома. Днес той имаше бизнес среща в ресторант. Тя натисна бутона, за да извика асансьора. Вътре миришеше неприятно, но тя се опита да мисли за вкусната храна, която я очакваше в хладилника. Усети и аромата на нов парфюм, който навярно съседката си е купила. Обонянието й беше изострено, така че лесно можеше да усети нови миризми.

В апартамента беше тъмно. Тя, обаче, веднага усети, че нещо не е наред. От спалнята се чуваха странни звуци. Уханието на женския парфюм се засили. Без да си събуе обувките, тръгна по коридора към спалнята. Колкото повече се приближаваше до вратата, толкова по-ясно различи два гласа: Влезе и светна лампата.

Завари ги в най-интересния момент. Не каза нищо, а просто си тръгна. Докато съпругът й набързо си сложи бельото си и се опитваше да я спре, Елена вече беше излязла от апартамента. В асансьора тя започна да плаче, а на улицата избухна в сълзи. За щастие таксито пристигна много бързо и майка й не живееше далеч.

От тази вечер животът на Иван започна да се разпада. Елена не искаше да говори с него. Тя отиде с майка си в апартамента, за да си събере нещата, докато Иван беше на работа. По-късно на нощното шкафче той намери бележка, в която тя иска развод.

Последното нещо, което Иван искаше, беше развод. Съжаляваше, че онази вечер пи толкова много и заговори Милена. Той отдавна знаеше, че тя е влюбена в него. Но този път по някаква причина той искаше да й обърне внимание. Не си представяше, че може да стигне толкова далеч.

Правеше различни опити да поиска прошка. Причакваше Елена близо до входа, изпращаше й цветя и подаръци. Но тя не искаше да му прости.

Иван стана по-разсеян. Колегите забелязаха, че всеки ден той става все по-раздразнителен. За няколко дни всички служители разбраха за изневярата.

Вижте още: Историята на една красива жена

Приятелите му го посъветваха да не притиска жена си, а да бъде там и да я подкрепя, когато синът им се роди. Може би тогава ще размисли.

Иван реши да последва съвета на приятелите си и да не я безпокои.

Ако бяхте на мястото на Елена, бихте ли простили на Иван? Заслужава ли той прошка?