НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Грижи за коледния кактус през декември

Грижи за коледния кактус през декември

0
Торове за коледния кактус, които ще му осигурят обилен цъфтеж

Торове за коледния кактус, които ще му осигурят обилен цъфтеж. Подхранването на растенията, особено през декември, е много важно.

Ако решите да изберете най-лесния начин и просто да си купите тор, обърнете внимание на дозировката и състава. През декември е най-добре да използвате 1,5 до 2 пъти дозата, посочена на опаковката. Изберете тора, който съдържа най-малко азот.

Торове за коледния кактус

Ябълки

Коледният кактус много обича ябълковите запарки. Нарежете средна ябълка и налейте 2 литра вода. След 2 дни можете да полеете растението. Това ще му осигури желязо, фосфор, калий и други полезни микроелементи.

Борна киселина

Разредете 1 г борна киселина в 1 литър вода и напръскайте растението сутрин или вечер с този разтвор.

Дървесна пепел

Дървесната пепел насища земята с калий, калций, магнезий и фосфор. Рецептата за разтвора е доста проста: смесете 2 супени лъжици пепел с 1 литър вода и оставете да престои около 3 часа.

Бананова кора

Калият и манганът, на които са богати банановите кори, ще бъдат много полезни за вашето цвете. Натрият, желязото и фосфорът само ще подобрят резултата. Вземете 2 кори от банан и налейте 1,5 литра вода. Оставете да престои 1 ден. Вече можете да полеете коледния кактус.

Вижте още: Как да почистите кухнята до блясък?

Циклама

Есента за нея е период на растеж и цъфтеж. Трябва да я държите на светлина и да я поливате обилно в чинийката на саксията. Дъждовната вода е най-добра.

Както виждате, различните цветя се нуждаят от различни условия, в които ще се чувстват добре и комфортно. Ако, обаче правите нещата обмислено, ще видите, че в действителност всичко е доста лесно и просто. Поливането с дъждовна вода или приготвянето на разтвор от бананова кора не е трудно.