НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Какво пречи на пълноценния сън?

Какво пречи на пълноценния сън?

0
Инсталира камера в спалнята. Това, което видя я изненада
Какво пречи на пълноценния сън?

Инсталира камера в спалнята. Това, което видя на записите я изненада.

Почивката е много важна за човешкото благополучие. През нощта тялото получава дължимото му количество енергия за следващия ден. Ако това не се случи, резултатът няма да закъснее: умора, лошо настроение, измъчен външен вид. Ако човек не се чувства добре след сън, това вече е притеснително.

Но понякога външни фактори пречат на човек да спи – съседът пробива стена след стена или някоя двойка се кара. Какво да кажем за хората със собствени къщи? Спят в топло и удобно легло. Понякога сънуват кошмари и сутрин се събуждат в студена пот. Какви може да са причините?

През целия си живот Жени се чувстваше просто прекрасно. Не е изненадващо, защото родителите й успяха да й осигурят комфортно съществуване дори след дипломирането. Като ученичка, тя не се притесняваше много от лошите оценки. Мама и татко не са изисквали нещо свръхестествено от нея.

След като издържа изпитите, момичето влезе в института със спокойна душа. Всеки месец й изпращаха определена сума за комфортно съществуване в апартамент под наем. Но тя реши, че науката не е за нея. Посвети се на подобряването на собственото си тяло.

В третата година от следването момичето срещна бъдещия си съпруг: спортист с много награди. По това време самата Жени можеше да се похвали с някаква слава в своя град: тя беше амбициозен блогър и участник във всякакви конкурси за красота.

Ожениха се след 5 години. Родителите им помогнаха да си купят къща. Жени вече се чувстваше доста добре, докато правеше онлайн уроци по аеробика. А съпругът й ходеше постоянно на състезания извън града. Те имаха дете и за да не скучае жена му, си взеха куче. Голдън ретрийвърът е идеалното приятелско куче за дома.

Но въпреки добрия, дори щастлив живот, на Жени започнаха да се случват странни неприятности. По цял ден се чувстваше, изцедена като лимон. Точно след като съпругът й замина за следващото състезание, тя заспа дълбоко, но цяла нощ сънува кошмари. На следващата сутрин мозъкът й напълно отказа да мисли за нещо полезно.

Тялото й също не я слушаше. Първо тя поговори с приятелка. Но тя, като фен на всякакви мистични неща, я посъветва да отиде при екстрасенс. Естествено, Жени отказа.

Какво да я посъветва: любящ съпруг, къща, две коли, малко дете и куче! Дори едно нещастно детство не може да бъде изтъкнато: родителите все още обичат детето си. Някой ще каже, че това също не е много добре. Но не е това причината за кошмарите.

Съпругът й я посъветва да насочи вниманието си към някои неща. Може би нещо се е променило: храната, миризмата в къщата и т.н. Те дълго разговаряха по телефона и в края на разговора решиха, че би било хубаво да инсталират и камера.

Жени инсталира камера в спалнята на следващия ден. Тя заспа трудно тази вечер при мисълта, че ще бъде снимана. Но гледа забавен филм и скоро заспа.

На сутринта отново беше уморена и изтича да провери записите от камерата. Видяното наистина я изненада.

Около 4 часа сутринта в стаята й се появи малък безформен силует. Изглеждаше страшно. Но като се вгледа по-отблизо, тя позна своя син. Малкото дете допълзя до майка си, явно от скука, и цяла нощ се въртя до нея. Дърпаше я за косата, риташе възглавницата. Любопитното е, че майката инстинктивно прегърна детето си, без да се събуди нито за миг.

Час по-късно кучето влетя в стаята. Сега стана ясно, че приятелите-разбойници не за първи път лудуват, докато майката спеше. Кучето си играеше с детето, подушваше лицето на Жени, скимтеше.

След като се приведе в ред, направи си упражненията и изпи сутрешната си чаша кафе, Жени се обади на съпруга си. След като научи добрата новина, той обеща да дойде и да поправи ситуацията възможно най-скоро. Най-важното е, че разбраха същността на проблема. След тази нощ сънят й най-накрая се подобри.

Вижте още: Той се разкайваше искрено за своята изневяра

Интересно какво щеше да стане, ако жената не беше послушала съвета на съпруга си и не беше монтирала камерата в спалнята? Лекарите казват, че причините за лошия сън могат да включват отслабена имунна система, намалено желание към партньора, наддаване на тегло и психични проблеми.

Когато лягате да спите, забравете за проблемите. Оставете ги да избледнеят на заден план. На сутринта, със свеж ум, решението ще дойде от само себе си. А заради недостига на сън дори всякакви дребни неща могат да ви изглеждат като истинска трагедия.

Успех и лека нощ приятели!