НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как тийнейджърите се справят с развода на родителите?

Как тийнейджърите се справят с развода на родителите?

0
Когато си тръгна, бившият ми съпруг обеща да вижда дъщеря ни
Как тийнейджърите се справят с развода на родителите?

Когато си тръгна, бившият ми съпруг обеща да вижда дъщеря ни. Но той не спази обещанието си.

Вчера се прибрах от работа уморена и единствената ми желание беше да хапна нещо и да си легна. Обикновено дъщеря ми приготвя вечеря, но този път в апартамента беше тихо. В началото си помислих, че няма никой вкъщи. Тогава чух плач в банята. Откакто съпругът ми изневери и замина при друга жена, 15-годишната ми дъщеря се промени много. Тя боядиса косата си и не говореше много.

Качих се при нея. Тя седеше на студения под и плачеше. Оказа се, че на път от училище е срещнала баща си, който държал за ръка втората си дъщеря. Той дори не я поздравил и се престорил, че не я познава.

Когато си тръгна, бившият ми съпруг обеща да вижда дъщеря си и да плаща издръжка.

Измина една година, а от него няма ни вест, ни кост. Посветил се на новото си семейство. Въпреки факта, че е нарцисист, той никога не е лишавал дъщеря си от внимание. Реших да му се обадя и да го попитам какво е станало.

Когато той вдигна телефона, беше спокоен и дори говореше нормално. Попитах дали му се е случило нещо и защо не е обърнал внимание на дъщеря си. Отговорът ме порази: „Виждала ли си дъщеря си – коса като на кукла, пиърсинг на носа и дрехи 3 размера по-големи. Тя изглежда като бездомна. Срамувам се, че е моя дъщеря”. Как можеш да говориш за собствената си дъщеря по този начин, тя е обикновена тийнейджърка, която иска да бъде различна от всички останали.

Казах му, че дъщеря му е много разстроена от поведението му. Но него не го интересуваше, че след училище е плакала цял ден. Но той не спря: „Ако Мира не знае как изглеждат добрите момичета, тогава нека вземе пример от дъщеря ми. До мен вървеше момиче с кокетна прическа и красива рокля.”

В този момент осъзнах, че решението да се разведа е най-разумното в живота ми. Как съм могла да живея 14 години с такъв безчувствен и глупав човек? Вкъщи нямаше нищо за ядене, затова предложих на Мира да отидем да хапнем пица. И нейната реакция много ме изненада: „Мамо, не те ли е срам да излизаш с мен пред хората?“

Тя не се шегуваше и това беше най-лошото. Детето стана несигурно след развода.

Вижте още: Историята на една красива жена

Винаги ще подкрепям дъщеря си. Няма значение какъв цвят е косата й и колко обеци има на ухото си. Мира е мило и грижовно момиче. Помага ми и се учи добре. За мен е важно тя да знае, че я обичам.

Юношеството е деликатен и в същото време много труден период в живота на детето. Тийнейджърите приемат всичко присърце, особено развода на родителите.

Те експериментират със стила, цвета на косата, поведението им се променя. Важно е навреме да забележите, че самото дете не може да се справи с емоционалната драма. Тук би било хубаво да заведете детето при специалист, който ще му помогне да подреди всички емоции, преживявания и объркани мисли.