НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Трагична история, която промени живота на младия мъж

Трагична история, която промени живота на младия мъж

0
Тази трагична история промени живота му завинаги
Трагична история, която промени живота на младия мъж

Тази трагична история промени живота на Алекс завинаги. Той би искал да върне часовника назад и да поправи всичко, но е невъзможно. Какво се случи и защо героят на историята не може да си прости, прочетете по-нататък в статията.

Винаги съм бил популярен сред момичетата и съм се разбирал добро с учителите. В университета можех да имам всяка, но предпочетох Надя. Тя беше моята противоположност: тиха, спокойна и смирена. Обичах да привличам вниманието на всички около мен и водех много активен начин на живот.

Надя ме промени към по-добро. С нея бях като различен човек. Но когато всички разбраха, че се срещаме, започнаха да клюкарстват зад гърба ни. Тя се премести в столицата от провинцията, родена е в бедно семейство. Никой не разбра какво открих в нея. Но не ми пукаше.

Минаха цели 2 години. Завършихме университета и започнахме работа. Потопих се в новия етап от живота ми и прекарвах по-малко време с Надя. Тя се тревожеше за това, дори предложи да започнем да живеем заедно. Но аз просто нямах нужда от това в този момент. Въпреки че майка ми наистина я харесваше и неведнъж е казвала, че мечтае за такава снаха.

Единственият човек, който знаеше за всичките ни проблеми, беше моят близък приятел Андрей. Често се мотаехме у дома, играехме компютърни игри, за да облекчим стреса след работа. Веднъж той ме попита защо не предложа на Надя: „Брат, страхотна е. Тя се грижи за теб, готви вкусно и освен това, е толкова красива!”

Поколебах се, но отговорих: „Виждаш ли, всичко стана някак скучно. Да, тя е прекрасно момиче. Но я получих и сякаш загубих всякакъв интерес към нея.” В този момент телефонът иззвъня.

Телефонът звъня цял ден, но не отговорих. Исках да бъда сам и да не мисля за нищо. Вечерта погледнах телефона и видях съобщение от Надя. Тогава не знаех, че това е последната ни кореспонденция. Беше написала: „Майка ти ми се обади, каза, че не се чувства добре и ме помоли да отида при нея. Сигурно си много зает. Но не се притеснявай. Ще се погрижа за всичко. Обичам те, скъпи!”

Чувствах се виновен и пред майка ми, и пред Наташа. Веднага реших да се обадя на майка ми, но тя ме изпревари. Попита ме къде съм бил цял ден, че се е опитала да се свърже с мен и след като, не е успяла се е обадила на Надя, но по пътя е претърпяла катастрофа.

Прекъснах я и казах, че ще дойда веднага. Но майка ми каза, че е твърде късно. Таксито, в което пътувала, се блъснало в автобус. Травмите, които получила, били несъвместими с живота. Това е краят!

За секунда си помислих, че всичко е шега, не можех да повярвам. Прочетох отново последното й съобщение. Тя е била на линия преди 2 часа. Не исках да повярвам на случилото се. Това щеше ли да се случи, ако бях вдигнал телефона?

Вижте още: Разходката на кучето приключи с развод

Минаха повече от шест месеца. Тази трагична история ми отвори очите. Но вече не мога да живея както преди. Трудно общувам с хората, посещавам и психиатър. Но нищо не ми помага. Надя често идва при мен насън и задава същия въпрос: “Скъпи, защо?”

Не знам какво да й кажа. Поглеждам в бездънните й очи и започвам да плача. И тя си тръгва. Събуждам се в сълзи и разбирам, че нищо не може да се върне. Ще успея ли някога да си простя?

Трябва да ценим това, което имаме преди да сме го загубили. Въпреки че Алекс няма да може да промени случилото се, вече няма да позволи това да се случи в бъдеще. Понякога човек трябва да познае истинската скръб, за да се промени. Съгласни ли сте?