НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да бъдете в мир със себе си?

Как да бъдете в мир със себе си?

0
Как да успокояваме ума си и да се наслаждаваме на момента?
Как да бъдете в мир със себе си?

Как да успокояваме ума си и да се наслаждаваме на момента? Отговорът на този въпрос ще разберете в днешната статия.

Не умеем да се наслаждаваме на мига и винаги се опитваме да организираме времето си така, че да можем да свършим повече неща. Така губим радостта от момента, а това е основният недостатък на човек. Винаги мисли какво ще прави, вместо да изживее момента пълноценно.

За съжаление, човек е създаден да има много мисли, когато прави нещо, да не говорим за мислите преди сън. Защо се случва това?

Колко прекрасно е да имаш бистър ум, да не си натоварен с мисли, фантазии и проблеми. Щяхме да бъдем много спокойни, да изпитваме мир и нямаше да се стресираме, че нямаме време да направим нещо.

Ако се научим да се държим рационално и да не се разсейваме от нещата, които правим в полза на мислите, тогава стресът, депресията и други разстройства няма да имат причина да се появяват. Но това е почти невъзможно да се направи.

Само тези, които познават очарованието на живота и стойността на моментите, които наистина знаят как да контролират неистовия поток на собствените си мисли, които искат да се насладят на процеса и не бързат, могат да го направят.

Ако сте гладни, яжте, но отделете време за това. Яжте бавно, изчистете ума си, фокусирайте се само върху храната и нищо друго. Не трябва да се храните набързо или на компютъра, докато работите – това не е добре, наистина е лошо за тялото. Ако се храните, докато работите, няма да можете да се съсредоточите върху храната, няма да можете да й се насладите, може би накрая ще забравите дори какво сте яли, защото не сте обърнали внимание на процеса.

Ако искате да четете, тогава четете. Просто не смесвайте мислите си с четенето, не се разсейвайте от книгата, представяйте си какво четете, фокусирайте ума си върху съдържанието на книгата.

Ако искате да се насладите на цялата красота на парка през есента, отидете на разходка. Но не носете проблемите от работата със себе си, защото разходката няма да има никакво очарование.

Вижте още: Молитва за изцеление и здраве

“Нямах време да се насладя на лятото и нямах време да се разходя в парка, но следващото лято определено ще намеря време.” Това е грешна, неразумна преценка. Ние сме в постоянно бързане. Но защо толкова бързаме? Не могат ли наистина тези неща да изчакат? Трябва ли просто да намалим помощта, която оказваме на другите хора? Отговорът е не. Тези места все още ще бъдат там, дори ако пристигнем малко по-късно и някои неща могат да бъдат отложени. Трябва да се научим да бъдем по-спокойни, да отделяме време за нещата, които ни харесват и да определяме собствените си приоритети.

Ако не се научите да правите тези неща, животът ще мине и ще съжалявате, че не сте намерили време. То ще лети толкова неусетно, че когато сте в напреднала възраст, няма да можете да правите тези неща, дори и да искате, защото вече няма да имате сили.

Вече знаете как да успокояваме ума си, като отделяме време за своите удоволствия, защото животът е кратък и времето не се връща.