НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да накарате коледния кактус да цъфти обилно?

Как да накарате коледния кактус да цъфти обилно?

0
Обилен цъфтеж на коледничето с лесни трикове

Обилен цъфтеж на коледничето ще постигнете с тези лесни трикове. Ярките цветове на коледния кактус изглеждат особено красиви на снежнобял фон.

Направете така, че на една издънка да има още повече пъпки. Изглежда просто невероятно. Естествено са необходими известни познания и трикове.

От началото на лятото трябва да държите саксията на свеж въздух и прохлада. Едва когато започнат най-силните студове, приберете растението у дома. Минусовите температури са фатални.

Така цветето ще образува голям брой пъпки. По-комфортните температурни условия ще го разглезят. Неговите сокове и хранителни вещества ще бъдат разпределени за растежа на клоните.

По-мързеливият начин е просто да го подхраните.

Най-добре е да използвате торове за цъфтящи растения. И имаме научно обяснение за това. Фосфорът, магнезият и калият играят ключова роля тук.

Фосфорът и магнезият подпомагат развитието на кореновата система. А калият благоприятства изобилния цъфтеж. Прилагайте два пъти такова подхранване.

Вижте още: Грижи за мушкатото през зимата

Първото подхранване се прави в началото на есента, когато температурата започва да пада бързо след летните горещини. Второто подхранване трябва да се извърши при първите признаци на поява на пъпки.

Дозировката е стандартна и е описана в инструкциите. Обикновено това са 10 мл вещество на 1 литър вода. Смесете и поливайте.

Изобилието от красиви, ярки цветове ще изпълни сърцето ви с радост и гордост за свършената работа. Не се колебайте, всичко ще се получи. Нужно е само малко търпение и желание, за да се радвате на обилен цъфтеж на коледничето.