НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Лесен начин за вкореняване на хризантеми

Лесен начин за вкореняване на хризантеми

0
Как се вкореняват хризантеми от резници?
Лесен начин за вкореняване на хризантеми

Как се вкореняват хризантеми от резници? Ще разберете това в днешната статия.

Хризантемите са едни от най-красивите цветя. Със своето разнообразие от цветове те покоряват всички.

Веднъж на пазара видях една баба да продава много необичайни цветя. Не бях виждала такива хризантеми. Реших да купя букет от нея и да се опитам да ги размножа с помощта на резници. На следващата година вече имах няколко от тези храсти.

Как се вкореняват хризантеми?

Първо подгответе резниците. За да направите това, отрежете изсъхналия разрез и разделете клона на части, всяка от които трябва да има 4 междувъзлия. Страничните израстъци на растението също могат да бъдат вкоренени, ако не са повехнали или счупени.

Използвайте неутрална почва за засаждане на резници. Тя позволява на въздуха да преминава перфектно, като същевременно задържа влагата вътре. Обикновената земя няма такива свойства. Можете да закупите специална почва от всеки цветарски магазин.

Преди засаждане потопете всеки разрез в чаша чиста вода, след това в стимулатор за вкореняване. Засадете го в почвата на дълбочина около 1 см.

Вижте още: Дамска плетена шапка

Полейте с вода и сложете чашите в зип пликове. Сложете ги на място с разсеяна слънчева светлина. Уверете се, че температурата е стабилна и в рамките на 25 градуса.

Проветрявайте разсада всеки ден, проверявайте влажността и поливайте, ако е необходимо. Кореновата система на растенията ще започне да се развива след 2-3 седмици. Ще забележите и появата на нови листа.

Как се вкореняват хризантеми от резници?

Когато резниците се вкоренят, извадете ги от пликовете и ги отглеждайте като останалите стайни цветя. Засадете ги в открита земя през пролетта, когато почвата се затопли малко. Можете да ги оставите и в саксиите.