НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съпругът ми подаде молба за развод, за да получи апартамента на баба...

Съпругът ми подаде молба за развод, за да получи апартамента на баба си

0
Бабата на съпруга ми не ме харесва
Съпругът подаде молба за развод, за да получи апартамента на баба си

Бабата на съпруга ми не ме харесва. Настоява да се разведем.

Всяко семейство рано или късно преминава през сериозни изпитания за силата на чувствата и взаимоотношенията. Животът е такъв.

Съпругът ми е прекрасен човек. Въпреки факта, че баба му се опитваше да се меси в отношенията ни, той все пак реши да тръгне против волята й. Тя е известна в нашия град, чиновник с големи връзки. Естествено, беше свикнала всички около нея да ходят на пръсти.

Този модел на живот беше пренесен и в семейството. Всички у дома живееха по нейните правила. Бабата на съпруга ми не ме хареса още веднага, не се поколеба да ми го каже в лицето. Беше много неприятно, но бъдещият ми съпруг тогава се застъпи за мен. Оженихме се.

Първо имаше грандиозен скандал и след това прогонване от семейния рай. Представям си колко необичайно беше за тях, защото съпругът ми можеше да има съвсем различен живот.

Наехме апартамент, ходехме на работа и отглеждахме децата си. Да, понякога беше трудно, но като цяло всичко беше наред при нас. За баба му почти не се говореше. Само свекървата постоянно ми казваше какви подаръци е получил по-големият брат.

Изминаха 15 години. Бабата на съпруга ми вече нямаше такова влияние. Трябваха й само грижи и внимание. Веднъж свекървата дойде при нас и каза, че бабата решила да остави тристайния си апартамент на най-малкия си внук. Очевидно строгото й сърце се беше размекнало.

Но това не беше така. Оказа се, че има условие. Тя ще даде апартамента на внука си, само ако той се разведе с мен. Свекървата предложи да й покажем документи за развода, а да продължим да си живеем, както досега.

Идеята не беше лоша, но не ми допадна веднага. Колко години минаха, а тази жена все още има злоба към мен! Споделих това със съпруга си и мислех, че ще ме подкрепи. Но сега реакцията му беше различна. Изглежда планът на майка му наистина му допадна. Той започна да настоява за развод. Аз, разбира се, бях напълно шокирана.

Вижте още: Не давайте непоискани съвети!

На въпроса как може да ми причини това, той отговори, че семейството ни е силно, той все още ме обича и с времето ще разбера, че е направил всичко правилно. Ще бъде по-добре за нашето семейство. Обидена съм. Казах му, че ако се разведем, тогава е завинаги. Не ми трябва неговият апартамент.

Какво бихте направили на мястото на съпругата? Може би трябва да промени решението си и все пак да се съгласи с тази незначителна измама, за да получат апартамента? Или да остане вярна на принципа, че никое земно благо не може да развали семейното щастие?