НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо се чувствате гладни дори скоро, след като сте се нахранили?

Защо се чувствате гладни дори скоро, след като сте се нахранили?

0
Защо непрекъснато изпитвате глад? Причините са няколко
Защо се чувствате гладни дори скоро, след като сте се нахранили?

Защо непрекъснато изпитвате глад? Причините са няколко.

Часове след последното хранене енергията на човек намалява. Друг физически признак е къркоренето в корема. Ако подобни симптоми се появят след кратък период от време, тогава има някакъв проблем.

Защо непрекъснато изпитвате глад?

Недостиг на протеини

Добавете към диетата си млечни продукти, яйца, риба, бобови растения. В комбинация със сложни въглехидрати, те осигуряват усещане за ситост.

Недостатъчен сън

Почивката през нощта помага за регулиране на производството на грелин. Този хормон стимулира апетита. Недостигът на сън води до увеличаването му, което предизвиква глад.

Използване на рафинирани въглехидрати

Тази група включва продукти от бяло брашно, сладкиши, ориз. Голям брой такива въглехидрати драстично повишават нивата на кръвната захар, която след това бързо намалява. Усещането за ситост преминава бързо и човек се чувства гладен.

Разсейване по време на хранене

Ако гледате телевизия, лаптопа или телефона на обяд или вечеря, може да не забележите колко ядете. Мозъкът в този момент не регистрира какво консумира човек. В резултат на това изпитвате чувство на глад. Важно е да контролирате порциите, за да избегнете консумацията на излишна храна.

Диета с ниско съдържание на мазнини

За да се чувства сити, човек трябва да получава балансирано количество важни вещества с храната. При дефицит на мазнини има жажда за въглехидрати и храни с високо съдържание на захар. Апетитът се регулира с консумацията на сардини, риба тон, сьомга, ленено семе, които съдържа Омега-3.

Вижте още: Вещи, които изсмукват енергията ви

Недостиг на фибри

Растителните фибри се разширяват в стомаха, което осигурява усещане за ситост. Плодовете, зеленчуците, лещата, бобът и овесът отделят хормони, които намаляват апетита.

Чувство на жажда

Много хора смятат, че са гладни, но всъщност са жадни. Поддържането на водния баланс през деня ще намали апетита.

Стрес

Хората се обръщат към храната по време на нервно напрежение. Вместо да облекчат стреса с ходене, дихателни упражнения, те започват да дъвчат.