НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Израснах без баща, мислейки, че той е починал

Израснах без баща, мислейки, че той е починал

0
Майка ми изневерила на баща ми, а след това, му отнела всичко
Израснах без баща, мислейки, че той е починал

Майка ми изневерила на баща ми. След това, му отнела всичко.

Майка ми се занимава с бизнес. Доколкото си спомням, тя винаги говореше с някого по телефона и решаваше проблеми. Когато бях малка, с мен често оставаше бавачка, докато майка ми не беше вкъщи.

Израснах без баща. Тежка болест го покосила още преди да се родя. Това ми каза майка ми, когато за първи път съзнателно попитах къде е баща ми. Не можех да разбера защо другите деца имат бащи, а аз не. Отговорът на мама ме разстрои много и нямах друг избор, освен да й повярвам.

Когато бях на 14 години, майка ми си имаше гадже. Беше много по-млад и не разбирах какво става между тях.

Известно време се сърдех на майка ми. Смятах, че е предала паметта на баща ми. Веднъж дори й вдигнах скандал. Тогава тя ме хвана за ръката и каза: „Баща ти винаги е искал да бъдем щастливи. Ако живея остатъка от живота си сама, мога ли да намеря това щастие?”

Тогава разбрах, че майка ми има пълното право на нова връзка. След няколко месеца гаджето й изчезна. След известно време се появи нов, а след това още един … Не разбирах какво е щастието за майка ми. Но вече не говорих с нея на тази тема.

Пъзелът се нареди, когато спретнат, но скромно облечен мъж почука на вратата ми. Изглеждаше на около 50 години. Той се представи: „Казвам се Андрей. Съжалявам, че не можах да дойда по-рано. Аз съм твоят баща.”

Трудно е да опиша с думи колко шокирана бях. Цял живот израснах без баща и бях сигурна, че той вече не е между живите. Друга на мое място може би щеше да изрита нахалния непознат. Но по някаква причина реших да изслушам този човек.

Той описа много подробно какво е направила майка ми. В първите дни на връзката им баща ми и негов приятел основали компания. Майка ми изневерила на баща ми със същия този приятел. Когато разбрал за всичко, татко искал да го лиши от правата му във фирмата. Но майка ми предвидила това и измислила свой собствен план.

По това време тя вече била бременна с мен и решила да изнудва баща ми. Тя казала, че ако той не изчезне от живота й и не се откаже от бизнеса доброволно, майка ми ще направи всичко, за да го мразя. Ако той направи всичко както тя иска, ще му даде възможност поне да гледа как раста.

Татко ми показа цяла папка с моите бебешки снимки, първият ми млечен зъб, внимателно скрит в малка кутия. Не можех да повярвам на очите си. Татко се е отказал от всичко.

А майка ми просто измами всички. Тя станала бизнес партньор с приятеля на баща ми и след това поела цялата компания. Сменяше мъжете като ръкавици. Предполагам, че до 14-годишна възраст просто не съм знаела за съществуването им. И тогава майка ми е решила, че няма нужда да се крие.

Вижте още: Не давайте непоискани съвети!

25 години мислех, че баща ми е мъртъв. Той говори за живота си след раздялата с майка ми, а аз просто се разплаках. Толкова се радвам, че баща ми реши най-накрая да ми каже цялата истина. Знам, че не му беше лесно, страхуваше се. Но вече не съм малко момиченце и вече мога да отстоявам себе си и баща си!

Благодарение на дъщеря си, жената успя да постигне всичко, което иска.

Баща и дъщеря ще успеят да наваксат. Но майката вече няма да може да направи това.