НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народни лекове за пневмония

Народни лекове за пневмония

0
Лек за пневмония - по-мощен от антибиотиците
Народни лекове за пневмония

Лек за пневмония предлага народната медицина, за който се твърди от бабите, че има много добро действие.

Пневмония – това състояние не е безобидно.

Причинява се от вируси или бактерии, а понякога и други микроорганизми, определени лекарства и някои заболявания. Появява се кашлица, затруднено дишане, температура, болка в гърдите.

Обикновено хората се ваксинират превантивно срещу пневмония, а самото лечението зависи от причината за заболяването. Обикновено се включват антибиотици.

Смята се обаче, че те не лекуват пневмонията, а лекарите ги предписват в случай, че има вторична инфекция, причинена от бактерии. Някои нови източници посочват, че пневмонията може да бъде предотвратена, но и лекувана с повишена доза витамин С.

Д-р Андрю Саул говори специално за лечението с витамин С. Той твърди, че определени дози витамин С могат да излекуват грип и пневмония. Колкото по-болни сте, толкова от повече витамин С имате нужда. Нуждаете се от количество, което наистина ще ви помогне, а това може да бъде много повече, отколкото можете да си представите. А именно, самият Андрю твърди, че е бил излекуван, като е приемал по 2000 милиграма витамин С на всеки 6 минути. Това е около 20 000 милиграма на час. Въпреки че кашлял много, той продължил да приема дозата си и след три часа температурата се понижила и кашлицата намаляла.

Между другото, препоръчителната доза витамин С все още се обсъжда от лекарите. Цифрата обикновено варира от 45 до 400 mg на ден.

Разбира се, това е т.нар. мегадозиране с витамин С, за което се смята, че лекува дори рак и исхемичната болест на сърцето. (Дозите витамин С са до 1000 пъти по-високи от препоръчителните).

Саул посочва примера с дете, което е било излекувано по този начин, когато лечението с антибиотици било неуспешно. Детето получава 11 дози антибиотици и болестта се проточва 12 месеца без значително подобрение. Саул твърди, че ако антибиотиците не помогнат през първите три месеца, никога няма да помогнат. Той посъветвал родителите да предложат на детето витамин С. Дали му 20 000 мг. Детето спало през нощта и състоянието му се подобрило.

Лечението с витамин С все още предизвиква много спорове, така че ако искате по-безопасни естествени възможности, опитайте и тези билки.

Увеличете приема на чесън, който се смята за по-добър от всички антибиотици. Яжте го суров.

Когато приготвяте ястия, добавяйте куркума, черен пипер и джинджифил.

Вижте още: Карамелът лекува сухата кашлица

Чаят от босилек може да бъде много ефективен лек за пневмония. Необходими са ви 2 чаши вода и 2 супени лъжици пресни листа босилек или 1,5 супени лъжици сухи. Ако използвате пресен босилек, залейте го с гореща вода и го оставете похлупен за 5 минути, а ако използвате сух, го оставете покрит за 10 минути. Прецедете и пийте. Добавете малко черен пипер за по-добър ефект. Пийте по една чаша на всеки 6 часа.

Има и друг ефективен метод за лечение на пневмония. Вземете ленена кърпа и я сгънете, след което я накиснете в „най-лютата ракия“, поръсете с бахар и я сложете на гърдите си, на болното място. Оставете за една нощ или 10 часа да действа. Повторете процедурата още веднъж и възпалението ще изчезне.

Преди използване на домашни средства, винаги се консултирайте с личен лекар!