НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекърът ще прехвърли апартамента на дъщеря си, а сина си ще остави...

Свекърът ще прехвърли апартамента на дъщеря си, а сина си ще остави без нищо

0
Свекърът е несправедлив към сина си. А дъщерята е с привилегии
Свекърът ще прехвърли апартамента на дъщеря си, а сина си ще остави без нищо

Свекърът е несправедлив към сина си. Ще прехвърли апартамента на дъщеря си.

Със съпруга ми живеем заедно от четири години. Рядко имаме конфликти, не се различаваме от другите. Ако има някакви противоречия, разговаряме, за да постигнем компромис. Изненадващо, дори в материално отношение нямаме недоразумения, всичко е някак спокойно и мирно. И двамата работим и имаме общ бюджет.

Първоначално той изкарваше повече. По-късно започна да има финансови затруднения и се наложи да направим допълнителни промени. Беше труден период, но преминахме през всичко заедно. Но все още не сме успели да си купим собствено жилище. Това много ни притеснява.

Вече искаме да имаме деца, но здравият разум ни казва, че първо трябва да си купим собствен дом. Аз се преместих в големия град при съпруга ми. Родителите му имат два апартамента, но не се сетиха да дадат един на сина си.

Свекърът дава под наем допълнителния апартамент, защото пенсията му е малка. Затова не сме настоявали да го дадат на нас. По-късно, обаче, свекърът каза, че ще прехвърли този апартамент на дъщеря си.

Родителите на съпруга ми имат две деца и двамата са наследници. Не е справедливо да дадат жилище на едното си дете, а другото да живее в апартамент под наем.

Видях, че съпругът ми се почувства обиден, но не каза нищо, за да не се скара с родителите си. В началото аз също се опитах да си затворя очите. Казах на свекъра, че не е честно и че освен дъщеря, има и син. Той ми каза, че съм егоистка и мисля само за пари и себе си. Каза ми, че не мога да идвам при тях повече, ако не се извиня за думите си.

Мъжът ми разбра за тази неприятна ситуация и ми каза да не си пъхам носа, където не трябва и дори ми се обиди. Той каза, че сам ще постигне всичко и ако семейството му реши да не дели имоти с него, това е тяхно решение. Те си изкарват хляба сами и изглежда знаят какво да правят с него.

Вижте още: Израснах без баща, мислейки, че той е починал

Съпругът ми многократно ми е казвал, че трябва да се извиня на родителите му. Но за какво? Защо постъпват несправедливо с детето си? Не им пука за сина им. Не знам какво да правя по-нататък, но няма да се извиня. Защо сестрите имат такива привилегии? А ние трябва да плащаме ипотека до края на живота си.

Свекърът е несправедлив към едното си дете.