НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Поучителна история от живота за един измамен старец

Поучителна история от живота за един измамен старец

0
Баща ми се ожени отново за една измамница
Поучителна история от живота за един измамен старец

Баща ми се ожени отново за една измамница. Не ме послуша, когато го предупредих.

Майка ми почина преди година. Не беше навършила дори 60 години. През цялото това време подкрепях по всякакъв начин баща си, който сега живее сам. Идвам при него всеки уикенд, приготвям му храна и почиствам. Но виждам колко е тъжен.

Затова съпругът ми и аз решихме, че можем да устроим отделна стая за баща ми у дома. Но той каза, че не е готов да се премести все още.

По никакъв начин не исках да оказвам натиск върху него. Това е неговият живот и само той може да реши къде да живее. Затова просто го оставих сам да вземе решенията за живота си, когато е готов за това.

За моя изненада те не закъсняха. Само тези промени изобщо не се отнасяха за преместването му в нашата къща. Баща ми се ожени отново. Той ми каза за това по телефона и че ще ме запознае с новата жена в живота му.

Тя се оказа жена с не много мила външност. Въпреки че, беше с 15 години по-млада от баща ми, това изобщо не я караше да изглежда красива. На фона на тази жена баща ми изглеждаше като ученик. Разбира се, бях малко шокирана. Леля Тони (както поиска да я наричам) извади палет с малко храна от огромната си карирана чанта.

„Ето, вземи, това е за чая”, каза тя. Нещо в чантата приличаше на ролка от магазина. Миришеше направо на хладилник и много добре олицетворяваше самата леля Тони. Искрено не разбирам какво намира баща ми в тази жена, но не исках да се намесвам в отношенията му.

Всичко се промени, когато татко обяви, че се мести на село да живее при нея. Опитах се да поговоря с него, но той се ядоса и ми се скара. Каза, че нямам право да го разубеждавам. Той не ми даде нито името на селото, нито телефона на леля Тони. Не знаех абсолютно нищо.

Седмица след този разговор реших да посетя баща си, мислех, че още не е тръгнал. Но, когато не успях да отключа вратата, през главата ми минаха куп мисли.

Вратата се отвори рязко и на прага се появи непознат. Изкрещях: „Какво правиш в апартамента на баща ми?“ Момчето отговори: „О, ти си дъщеря на моя старец. Аз съм син на новата му съпруга, сега живея тук. Каза, че може да дойдеш. Е, здравей малка сестриче!”

Останах без думи. Опитах да се обадя на баща ми, но не успях да се свържа. Върнах се до апартамента, но момчето не отвори повече. Каза, че ще се обади в полицията, ако не спра да го тормозя.

Опитах се да намеря баща си. Но без резултат. Няколко месеца по-късно той сам се появи. Беше страшно да го гледам: дрехите му бяха мръсни и разкъсани, обувките дори не бяха негови! Татко изглеждаше като остарял с 10 години, целият изтощен и нещастен.

Започна да ме моли за прошка. Леля Тони го убедила да прехвърли апартамента на сина й. И когато той се съгласил, тя го изгонила. Принуждавала го да върши цялата домакинска работа и да се грижи за добитъка. Не могъл да ми се обади, защото тя му взела телефона.

Вижте още: Дъщерята на съпруга ми не иска да се храни с нас

По някакво чудо успял да дойде при нас. Освен това, е голям късмет, че навън е топло! Разбира се, простих на баща си. В чест на завръщането му приготвих вечеря.

За съжаление, много често самотните възрастни хора се хващат на въдицата на такива измамници. И не всеки има късмета да бъде под закрилата на роднини.

Това е една поучителна история. Не бива да вярвате на непознати.

Случвало ли ви се е нещо подобно?