НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Завещанието му изненада неприятно цялото семейство

Завещанието му изненада неприятно цялото семейство

0
Завещанието му беше истински удар за мен
Завещанието му изненада неприятно цялото семейство

Завещанието му беше истински удар за мен. Не съм очаквала, че ще остави всичко на непознат човек.

В повечето случаи мъжете оставят всички финанси и активи на жена си. Понякога порасналите деца, близки роднини и може би лоялни приятели присъстват в този списък. Към завещанието се подхожда отговорно и с разбиране.

Загубата на бащата винаги се отразява негативно на цялото семейство. Морално е много трудно. Но за миг обичайният начин на живот се преобръща с главата надолу.

Съпругът ми и аз израснахме в един град, дори в един и същи квартал. Посещавахме едно и също училище. Аз бях с две години по-малка. Естествено, на тази възраст не сме имали никакви отношения, дори не сме общували.

Всеки тръгна по своя път. Той е любител на технологиите. Аз завърших музикално училище. Различни хора, ще кажете. Така противоположностите се привличат.

Запознахме се на рождения ден на моя приятелка. Николай ме заговори първи, а след това ме покани у тях.

Началото на връзката винаги е вълнуващо. Разговаряхме, споделяхме си неща един за друг, разхождахме се. Беше ми изключително приятно да общувам с него. Беше добре възпитан и имаше широк кръгозор.

След около 10 месеца се оженихме. Дори не можех да си помисля, че някой друг може да се появи в живота ми. Николай беше всичко, което някога съм искала. Скоро се роди дъщеря ни. Съпругът ми искаше да си намери друга работа, за да може да се отдаде на семейството си.

Любовта към точните науки му остана само като хоби. Трябваше да си изкарва хляба. Аз също се отказах от стремежите си и започнах да помагам на съпругата си.

След 2 години се роди синът ни. Вече бяхме по-зрели. Преминахме през трудни времена. Отворихме фирма.

Децата пораснаха, създадоха свои семейства. Можехме да си позволим да отидем на почивка в чужбина, да вечеряме в ресторанти. Съпругът ми се интересуваше от лов и каране на ATV. Здравето ни позволяваше да се наслаждаваме на живота на пълни обороти.

Така беше доскоро. Съпругът започна да кашля, но не си обърна внимание. И след това, като гръм от ясно небе, го приеха в болница за няколко дни. Той ни напусна.

Завещанието му беше вторият удар. Явно е разбрал, че нещо не е наред с него и дори е написал прощална бележка, която през цялото време е била в сейфа на адвоката. В нея той споделя, че обича всички ни, че помни всички най-ценни моменти в живота. И всички те бяха свързани с нас.

Той се извинява, че не е оставил нищо на дъщеря си. Тя вече има добър съпруг, собствен апартамент и кола. Синът също трябва да му прости, защото му осигурихме отлично образование и необходимите знания. Сега сам изкарва добри пари.

Моята част от бизнеса така или иначе си беше за мен. Но неговата половина и дори малко пари, беше оставил на непозната жена. Тя, според съпруга ми, имала повече нужда от тях.

Вижте още: Израснах без баща, мислейки, че той е починал

Срещнах се с Ева. Млада и красива жена. Тя не каза абсолютно нищо за себе си. Не беше по-голяма дори от сина. Очевидно тя нямаше желание да говори за завещанието му. Осъзнах, че изобщо не е ходил на риболов.

През целия си живот сме били открити един към друг. Бих се опитала да разбера. Може би, нямаше да му простя. Но да остави наследството си на непозната и да пренебрегне децата си.

Какво да правя сега, не знам. Може би ще се обърна към съда. Дори и да не успея да постигна нещо, поне ще разбера повече за връзката на тази жена със съпруга ми.

Не мога да живея повече в неведение.