НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как седите на стола? Позата ви издава много за вас!

Как седите на стола? Позата ви издава много за вас!

0
Как седите на стола? Позата ви издава много за вас
Как правилно да седите на стола, докато работите?

Как седите на стола? Позата ви издава много за вас.

Когато прекарвате пред лаптопа дълго време, често забравяте как правилно да седнете на стола. Със сигурност имате любима поза, в която се чувствате максимално комфортно.

Казват, че позата, в която човек е свикнал да седи, може да разкаже много за него. Благодарение на езика на тялото ние несъзнателно показваме привързаността си към другите хора и сигнализираме за чувствата си.

Понякога езикът на тялото може да каже дори повече от вербалния език, с който сме свикнали да общуваме. С жестовете и мимиките на лицето ние изразяваме нашите емоции и чувства. Например, думите не винаги са необходими, за да се разбере, че човек лъже, отегчен е или му е некомфортно. Достатъчно е да погледнете неговото лице, положението на тялото и движенията на ръцете.

Позата, в която седите казва много. Всяка от тях крие специфична характеристика зад себе си.

Поза номер A

Първата поза е характерна за креативните и харизматични личности. Такива хора са свикнали да вземат всичко от живота. Ръководят се от своите чувства и усещания, понякога не мислят за последствията от действията си. Водени са от духа на авантюризма и страстта.

Удоволствие е да общуваш с такива хора. С тях е забавно и интересно. Въпреки веселия им нрав, изпитват трудности да се справят с проблемите, които възникват в живота. В критични ситуации те могат да се затворят в собствения си свят и да не допускат никого в него.

Поза номер B

Мечтателните личности кръстосват краката си. Те са уверени в себе си и в разговор могат да пленят всеки събеседник. Креативните и иновативни идеи им помагат да работят и да постигнат целите си. Такива хора не са свикнали да стоят на едно място. С тях винаги е интересно, но в една връзка обичат да поддържат интрига, особено когато става дума за любовни връзки.

Поза номер C

Тази поза е типична за хаотичните и променливи хора. В ежедневието са доста небрежни, но това изобщо не ги притеснява. Такива хора са свикнали да живеят в собствения си хаос и им е комфортно в него. Освен това, не им пука какво мислят другите за тях. Почти невъзможно е да нараните чувствата им.

Това са хора със силна воля и не следват модата или времето. Винаги и във всичко те слушат вътрешния си глас, който казва какво да правят и как да изглеждат.

Вижте още: Народни поверия, свързани с метлата

Поза номер D

Четвъртата поза е отличен пример за това как правилно да седите на стола. Смята се, че отразява дълбоката интелигентност и устойчивост на човек. Такива хора са доста потайни и спокойни, не са свикнали да парадират с чувствата си. Те не обичат да влизат в открит конфликт, но в същото време не се страхуват от трудностите, с които може да се наложи да се сблъскат по един или друг начин.

Поза номер E

Последната поза е типична за целенасочените личности, които вървят стъпка по стъпка към мечтите си. Те не бързат, защото знаят, че за всичко си има място и време. Такива хора знаят как се работи, образовани са. Комуникацията с тях е интересна и приятна. Те знаят как да направят добро първо впечатление. Лесно им е да поддържат всяка тема на разговор, а в нова компания винаги се чувстват в свои води.