НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ След като си отмъсти за изневярата, тя разбра, че е бременна

След като си отмъсти за изневярата, тя разбра, че е бременна

0
На рождения й ден, тя разбра, че мъжът й изневерява
След като си отмъсти за изневярата, тя разбра, че е бременна

На рождения й ден, тя разбра, че мъжът й изневерява. Реши да не каже на никого.

Ирена навърши 45 години. Тази цифра я тревожеше, но съпругът подкрепяше жена си по всякакъв начин. Михаил направи всичко възможно да накара жена си да се отпусне и обеща да я изненада.

На рождения й ден бяха поканени всички приятели, роднини и съседи. Владимир и Наташа, които живееха наблизо, взеха със себе си 20-годишната си дъщеря. Момичето минаваше през труден период, защото току-що се беше разделило с гаджето си. Депресията не е необичайна, както често се случва с младите хора.

„Страхотно е, че взе Таня, за да се разсее от проблемите“. – каза Ирена.

Гостите седнаха на масата. Михаил пръв вдигна тост. Приятните думи заслужаваха бурни аплодисменти. Мъжът прегърна рожденичката и я целуна нежно. Ирена беше развълнувана. След първите питиета започнаха забавни разговори, танци и песни. На масата се появиха празни чинии и бутилки, така че домакинята трябваше да донесе още храна и напитки. Мислеше, че съпругът й ще й помогне, но го нямаше никъде.

Изведнъж тя чу, че някой в банята. Не можеше да повярва на ушите си. Тя не знаеше какво да прави. Досети се, че вътре е младата й съседка. Но с кого?

Тя постоя известно време на вратата на банята, но не посмя да влезе.

“Харесва ли ти?” — попита Таня в пристъп на страст.

“Разбира се!” — отвърна познат глас. — “Колко ми е добре с теб! И тялото ти е невероятно! Толкова си нежна, не като жена ми. Тя е стафида, а ти си сочно грозде”

Ирена едва се сдържа. Сега тя знаеше със сигурност, че не иска да види какво се случва вътре. Защо да си разваля празника? Това определено няма да й повдигне настроението. Тя се върна при гостите и продължи да танцува. Беше видимо, че зад широката й усмивка се крие отчаяние.

Скоро Михаил се върна. Той обяви, че е време за изненадата. Това бяха фойерверки в чест на юбилея на съпругата му. Докато всички гледаха това зрелище с възхищение, Ирена само се усмихваше бегло.

Всички гости си тръгнаха. Докато съпругата миеше чиниите и чистеше масата, съпругът й се преоблече и си легна. Той се престори на заспал, макар че всъщност отдавна мечтаеше за младата си любовница. На сутринта Михаил се събуди и забеляза, че жена му не е наоколо. Разбира се, той беше изненадан, защото винаги се събуждаха заедно.

Когато погледна другата половина на леглото, остана смаян. Имаше няколко килограма сушени кайсии и ябълки.

Не можеше да проумее какво означава това. Повика жена си, но не получи отговор.

Отиде в кухнята, но тя не беше там. Изведнъж му просветна. Спомни си вчерашния разговор с Таня и разбра какво означават тези сушени плодове. Вечерта Ирена се върна у дома, но не сама, а с по-големите си братя.

„Или си отиваш, или всички разбират за предателството ти“, – поставиха му ултиматум.

„Любов, смили се над мен. Бях пиян и не знаех какво се случва с мен. Прости ми.” – започна да се моли той.

“Подавам молба за развод и това е моето окончателно решение.” – каза Ирена.

Михаил нямаше друг избор, освен да се съгласи и да си тръгне мълчаливо.

За жена му беше трудно да приеме това положение. Тя беше отчаяна, но нещата се промениха, когато лекарите обявиха, че скоро ще става майка. Ирена не каза на никого за бременността, защото не искаше някой да се опитва да я разубеждава да роди.

Михаил се премести в апартамент под наем с Таня. Двойката обаче бързо се раздели, когато се появиха финансови затруднения.

Вижте още: Децата й отказаха да се грижат за нея

Що се отнася до Ирена, тя продължи да живее в селото, но сега отношенията й със съседите се промениха. Наташа и Владимир не можаха да си намерят място, защото се срамуваха от поведението на собствената си дъщеря.

Михаил понякога идваше, за да погледне отдалеч Ирена и Лили. Бившата му жена не иска да говори с него, а той съжалява, защото загуби една наистина достойна жена, която сякаш се беше подмладила.

Мислите ли, че е възможно да простите предателството на любимия, ако имате дете?