НАЧАЛО ЗДРАВЕ Фурмите в комбинация с мляко елиминират кашлицата

Фурмите в комбинация с мляко елиминират кашлицата

0
Фурми с мляко: Народна рецепта при кашлица и бронхит
Фурмите в комбинация с мляко елиминират кашлицата

Фурми с мляко се консумират при кашлица и след боледуване за възстановяване на организма. Те съдържат много витамини и полезни вещества.

Фурмите са мощно средство за лечение на кашлица и бронхиални проблеми. Разберете как да ги използвате за лечение и за прочистване на белите дробове.

В 100 грама (около 10 броя) фурми се съдържат 275 калории. А това означава, че те са идеални за бързо попълване на енергийните запаси и сила, особено след боледуване.

Фурмите съдържат захари (66%), състоящи се главно от глюкоза и фруктоза, витамини от група В, особено В1, В2, ниацин и В6. Тези витамини, наред с други функции, допринасят за използването на захарите от клетките на нашето тяло. Фурмите съдържат значително количество от всички тези витамини, което помага на човек бързо да се почувства бодър.

Фурмите са богати на калий, желязо, магнезий, фосфор и калций, в този ред на важност. Микроелементите мед и цинк също присъстват в значителни количества.

Това е много питателен плод. Съдържанието на протеин в него, което едва достига 2%, е доста малко, но надвишава количеството на повечето пресни плодове, освен авокадото. Много е важно това да са доста пълноценни протеини и да се усвояват лесно от тялото. Що се отнася до мазнините, те едва достигат 0,5%.

Фурмите са полезни при:

Респираторни заболявания

Фурмите традиционно се използват за успокояване на кашлицата, когато е прекалено суха и за борба с настинките. Те имат омекотяващ ефект върху бронхите, освобождават от слуз и храчки и спират кашлицата.

Диети с ниско съдържание на протеини

Фурмите осигуряват много малко протеин пропорционално на енергийното им богатство. Полезни са, когато трябва да ограничите приема на протеини, например при бъбречна недостатъчност.

Енергийни диети

Яденето на фурми ободрява. Затова се препоръчват при умора или слабост на всяка възраст, особено след боледуване. Поради богатството си на захари, витамини и минерали (включително желязо) са особено полезни за юноши, спортисти, бременни и кърмещи жени.

Вижте още: Ползи от банановия чай

Вземете около 100 грама (10-12 броя) фурми и половин литър мляко. Загрейте за няколко минути, но без да завира. Фурмите с мляко бързо елиминират кашлицата, бронхита, настинката, грипа и други респираторни проблеми. Можете да добавите лъжица мед и да използвате растително мляко. Добър избор е овесено, оризово, сусамово, бадемово мляко, както и мляко от орехи и слънчогледови семки.

Тази рецепта за фурми с мляко е наистина мощна.