НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да размразите стъклото на колата бързо и лесно?

Как да размразите стъклото на колата бързо и лесно?

0
Размразяване на стъклото на колата с 5 лесни трика
Как да размразите стъклото на колата бързо и лесно?

Размразяване на стъклото на колата е възможно с лесни трикове, за които може би не знаете. Днес ще споделим кои са те.

През зимата шофьорите са изправени пред много предизвикателства и едно такова предизвикателство е слоят лед върху предното стъкло, който се образува през нощта. Има няколко начина за размразяване на предното стъкло.

Предотвратяване на замръзването

Специално покривало ще ви помогне да предпазите предното стъкло от замръзване. Този метод е най-удобен за използване през нощта.

WD-40

Напръскайте тънък слой WD-40 върху стъклото, за да предпазите повърхността от заледяване.

Изопропилов спирт

Той ще помогне за бързо размразяване на стъклото. Смесете вода и спирт в съотношение 1:2. Изсипете сместа в спрей бутилка и напръскайте всички прозорци в колата вечер.

Вижте още: Как се размножават зюмбюли?

Проветрете колата

Една проста процедура за проветряване на вашия автомобил може да помогне за предотвратяване образуването на лед по прозорците. Преди да оставите колата на паркинга, отворете всички врати буквално за 5 минути. След това, избършете всички прозорци и врати. Резултатът от този метод няма да бъде забележим веднага, но след няколко дни ще забележите, че върху стъклото се образува много по-малко лед.

Сол

Поставете съд със сол близо до предното стъкло. Солта е отлична за абсорбиране на влагата, което ще помогне да предпазите стъклото от образуване на лед.