НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Консервативните възгледи за живота развалят семейните отношения

Консервативните възгледи за живота развалят семейните отношения

0
Бъдещата ми снаха не може да готви и да чисти
Консервативните възгледи за живота развалят семейните отношения

Бъдещата ми снаха не може да готви и да чисти. Надявам се синът ми да си намери достойна съпруга.

Светът се променя, светогледът се променя и по-старото поколение няма време да се адаптира към правилата на съвременния свят. Но понякога консервативните възгледи за живота водят до абсурдни действия, които могат да разрушат семейните отношения.

Лора знае как да почиства правилно къщата, как да мие и не се доверява на новите технологии. За нея прахосмукачката е техника, която провокира мързел. А снаха й никога не е правила нищо със собствените си ръце. Може ли да се намери компромис?

Синът ми живее при мен от 4 години. Дъщеря ми замина за чужбина преди 16 години и се омъжи там. Рядко общуваме с нея. Синът ми е моята опора за старостта. Той доведе приятелката си у дома.

Двамата се срещат от две години и решиха, че е време да заживеят заедно. Като студенти нямат пари за жилище под наем, а има много място в къщата. Не бях против те да живеят заедно, въпреки че бях възпитана по различен начин.

Синът ми е добър човек, учи и работи като за двама. Тъй като Елена не работи и е свикнала през уикендите да излиза на кафе. Мислех си, че тъй като тя не работи, ще ми помага. Но не стана така.

Когато Елена дойде у дома, си помислих, че ще имам помощница. Но тя се оказа затворено момиче. Постоянно си седи в стаята и идва в кухнята само да хапне нещо. Когато я попитам как е, отговаря с една дума „добре“. Постоянно чете, дори не излиза на разходка. Развеселява се, само когато синът се прибере.

Елена не може да готви. Тя постоянно яде полуфабрикати, веднъж седмично може да изпържи омлет или да свари макарони. И вероятно никога не е чувала за пране на деликатни неща на ръка. Трябва да правя всичко вместо нея.

Не глади дрехите на сина ми, нито му приготвя закуска. Тъй като е бъдеща съпруга, трябва да може да почиства и да се грижи за съпруга си. Но това не е за нея. Тя не може дори да измие пода.

Вижте още: Посещението на свекървата предизвика истински смут

Бъдещата ми снаха не чува никакви съвети. Надявам се само, синът ми да се осъзнае и да си намери разумна съпруга.

Ще дойде моментът, когато синът ще се премести с избраницата си. Майката очаква благодарност и уважение от тях. Но не осъзнава, че никой не я е питал за съвет и това е целият проблем.

Ако продължи в същия дух, тя може би ще прогони неблагодарната снаха. Но на нейно място ще се появи нова. Светът се променя, младите хора мислят по различен начин. Родителите трябва да пуснат децата си на свобода, в противен случай те никога няма да могат да станат независими.