НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Сестрата на мъжа ми се държи като господарка на къщата в моя...

Сестрата на мъжа ми се държи като господарка на къщата в моя дом

0
Сестрата на мъжа ми се появи на вратата с дете на ръце
Сестрата на мъжа ми се държи като господарка на къщата в моя дом

Сестрата на мъжа ми се появи на вратата с дете на ръце. Каза, че няма къде да отиде.

Бабата на съпруга ми остави на него и сестра му в наследство къща с два входа. Това е доста просторна къща, в която могат да се настанят две семейства. Тя не беше в най-доброто си състояние, но Илиян реши да направим ремонт и да се нанесем.

Свекървата веднага се отказа от наследството в полза на децата, особено след като беше свикнала да живее в града. А мъжете обединиха усилията си, за да укрепят основата и да оправят покрива. Струваше доста пари. След като приключихме с изолацията на къщата, Виктория се отказа, а съпругът й просто вдигна ръце. Това беше краят на съвместното ни строителство.

С Илиян щяхме да живеем в тази къща, така че продължихме да правим ремонт на нашата част. Въпреки факта, че затънахме в дългове, ремонтът приключи за 4 години. Всеки уикенд идвахме на строителната площадка, понякога вечер след работа и накрая постигнахме целта си. Тази година се преместихме в новото жилище.

Сестрата на мъжа ми живееше в града със семейството си. Тя ходеше на почивки в чужбина всяко лято и живееше щастливо. Никога не се интересуваше как сме и как върви ремонтът. Роди дете и излезе в отпуск по майчинство. Тогава тя си спомни за своята част от къщата, където всеки момент можеш да излезеш на чист въздух и да се разходиш.

С годините домът й стана влажен и неподходящ за живот. Когато пристигна с куфарите, тя очакваше, че всичко ще е готово. Започна да се моли да остане за една седмица. Осъзнах, че съм направила голяма грешка.

Детето на Вики тичаше и крещеше постоянно, а аз работя от вкъщи. Не издържах на тази лудост и заминах за малко при моя приятелка. Забравих за сестрата на съпруга ми, мислех, че ще се прибера в празна къща и ще си почина. Колко се изненадах, когато я заварих у дома!

Вижте още: Снахата живее с новия си мъж в моя апартамент

Дори не смята да започне ремонт на своята част. В моя дом тя се държеше като домакинята. Веднага я попитах кога ще се изнесе. А тя ми каза, че има малко дете и няма къде да отиде и все пак и тя има право да живее тук.

Съпругът ми също беше против тя да остава. Тя си тръгна, но започна да идва от време на време и да прави партита с приятели. Сега строим ограда, за да се изолираме напълно.

Може би тя смяташе, че ще направим ремонт на цялата къща.

Тази история ни учи да се противопоставяме на чуждата наглост и да защитаваме интересите си.