НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Това, което някой ви е причинил, ще му се върне

Това, което някой ви е причинил, ще му се върне

0
Всичко се връща в този живот рано или късно
Това, което някой ви е причинил, ще му се върне

Всичко се връща в този живот рано или късно. Това не е карма. Такъв е човешкият живот. Всички страдаме.

Може би някои повече от други и това изглежда несправедливо, но животът ще накара всеки от нас да страда в онези моменти, когато най-малко очакваме.

Всичко изглежда наред, когато изведнъж нещо се обърква. И тогава още нещо, и още нещо. И ви завладяват отчаяние, тъга и печал.

Най-трудното нещо в такива моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, ние жадуваме за отмъщение и искаме да го нараним. Чакаме възмездието да го застигне, и самият живот да му го върне. А когато не стане, изпадаме в депресия. Сякаш всичко е срещу нас. Но не е така.

Животът ще постави всичко на мястото си.

И един ден, в най-лошия момент, по възможно най-лошия начин, това, което този човек ви е причинил, ще му се върне по начин, който той дори няма да може да разбере.

Става въпрос за енергия. Получавате това, което влагате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще си получи заслуженото – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-накрая се почувства толкова безпомощен и съкрушен, колкото е накарал другите да се чувстват, той ще получи възмездието си.

Знаете ли каква ще е разликата между вас и него?

Личностно израстване. Лошите хора вредят на другите, защото никога не се учат от опита. Ще израснете, докато те страдат от същата болка, която са ви причинили.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Ще се счупят, докато вие се събирате парче по парче и се изтупвате от пепелта.

Вижте още: Вещи, които не бива да изхвърляте от дома

Затова не се притеснявайте. Всичко се връща.

Не мислете, че тези, които ви нараняват, никога няма да преживеят същото. Не мислете, че Вселената е срещу вас.

Просто се учете от опита, който животът ви дава.

Почувствайте болката, плачете, извадете доброто от нея и след това се изправете, сбогувайте се с тези, които са ви наранили със знанието, че един ден ще преживеят същото.