НАЧАЛО ЗДРАВЕ Комбинацията от мед и чесън предпазва от вируси

Комбинацията от мед и чесън предпазва от вируси

0
Чесън за силен имунитет в комбинация с мед
Комбинацията от мед и чесън предпазва от вируси

Чесън за силен имунитет консумирайте през грипния сезон. В комбинация с мед върши чудеса за здравето.

Според специалистите медът и чесънът трябва да присъстват в ежедневното ви меню, защото имат положителен ефект върху имунитета.

Чесънът отдавна се използва за борба с настинките, а натуралният мед е пълен с ензими, витамини и минерали, от които се нуждаем по време на вирусния период.

Направете си естествен антибиотик, за да осигурите на тялото си достатъчно хранителни вещества.

Необходими са ви три скилидки чесън и буркан мед. Нарежете чесъна и го сложете в меда. Оставете сместа да престои за известно време, така че всички съставки да се смесят добре.

Достатъчно е да приемате по една супена лъжица от този натурален продукт всяка сутрин, в продължение на седем дни подред. Вижте защо тази комбинация е важна за тялото ви.

Срещу херпес

Херпес симплекс е вирусна инфекция и се проявява под формата на рани и мехури, обикновено около устните. След като се заразите с вируса, една част от него остава “спяща” в тялото завинаги. Чесънът елиминира повече от 90 процента от симплекс вируса в рамките на 30 минути.

Защитава сърцето

Тази смес почиства кръвоносните съдове от мазнини и по този начин предотвратява сърдечен удар. Докато кръвта циркулира свободно в тялото ви, сърцето е защитено.

Лекува възпалено гърло

Медът и чесънът имат висок противовъзпалителен ефект, така че са много добри за потискане на инфекциите в гърлото.

Помага при диария

С помощта на тази смес можете да подсилите храносмилателната система и така да премахнете риска от всякакви инфекции, както и проблемите с диария.

Лекува суха кашлица

Медът и чесънът са ефективни в разграждането на гъстата слуз, която се натрупва в гърлото и по този начин предизвиква суха кашлица.

Тази комбинация разрежда секрета и премахва възпалителните процеси.

Помага при гъбични инфекции

Гъбичките могат да атакуват различни части на тялото ви, но тази смес е истинска антибактериална бомба, която действа и в този случай. Най-добре е да я използвате превантивно, защото предотвратявате възможността от всякаква инфекция.

Вижте още: Чай от лук при кашлица

При висок холестерол

Сместа от мед и чесън е естествена детоксикация за тялото ви, а фитотерапевтите я препоръчват за стабилизиране на холестерола в кръвта и за отслабване.

Консумирайте комбинация от мед и чесън за силен имунитет!