НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Отношенията с порасналите ми деца се влошиха напълно

Отношенията с порасналите ми деца се влошиха напълно

0
Останах вдовица и животът ми загуби всякакъв смисъл
Отношенията с порасналите ми деца се влошиха напълно

Останах вдовица и животът ми загуби всякакъв смисъл. Посветих целия си живот на децата си. А когато пораснаха, ми се отблагодариха с предателство.

Много дълго време не можех да забременея. Когато най-накрая се случи, аз и съпругът ми плакахме от щастие. Но това не беше последното чудо, което ни очакваше. Няколко месеца по-късно разбрахме, че очакваме близнаци. Щастието нямаше граници!

Бях готова за всички трудности, защото искрено исках да стана майка. Вярвам, че успяхме да създадем всички условия синът и дъщерята да имат страхотно детство.

Имаха всичко, което искаха. Катя искаше да завърши медицина, а синът ни – да стане журналист.

За щастие усилията ни не бяха напразни. И двете ни деца работят това, което обичат. Вече имат свои семейства. Дори не можех да си представя, че някой ден може да имаме разногласия по някакъв въпрос. Но се оказа, че със съпруга ми сме отгледали неблагодарни деца.

Преди година съпругът ми почина. Не повярвах на случилото се, защото току-що беше навършил 60 години. Можеше да живее още много години, да гледа внуците си и да се радва на живота. Но съдбата постанови друго. Оттогава живея сама в тристаен апартамент.

Останах вдовица и животът ми загуби всякакъв смисъл. През тази година се възстанових много бавно, често се разболявах и на практика не излизах от вкъщи. Тогава дъщерята забременя. Надявах се, че ставайки баба, ще мога да си върна радостта. Но децата ми изглежда мислят различно.

Дъщеря ми и синът ми искат да ме настанят в старчески дом и да продадат апартамента ми. Според дъщеря ми няма нужда да живея сама в такъв голям апартамент.

Въпреки, че децата печелят добри пари, все още не са успели да си купят собствено жилище. Така те искат да си поделят поравно парите от апартамента, за да направят първата вноска за нови апартаменти за семействата си. Никой не се сети за мен!

Защо трябва да продавам апартамента си и да живея на чуждо място?

Вижте още: Скандално отмъщение за изневяра

Отношенията ни се влошиха. Не знам какво да правя сега, след като са готови да ме пратят в старчески дом за пари. Може би просто не съм забелязала тяхното потребителско отношение преди.

Тази история е много показателна. Тя ни учи как да не се отнасяме с възрастните ни родители. Често се случва, че колкото повече разглезвате децата в детството, толкова по-неблагодарни са, когато пораснат.

Какво бихте направили, ако бяхте на мястото на тази майка? Мислите ли, че тя все още има шанс да вразуми порасналите си деца?