НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекърва ми се държи инфантилно

Свекърва ми се държи инфантилно

0
Недоволството ми от свекървата с времето само нараства
Свекърва ми се държи инфантилно

Недоволството ми от свекървата с времето само нараства. Тя въобще не се интересува от семейството ни.

Отношенията между снаха и свекърва не винаги са най-добрите. Може би това се дължи на високите очаквания и от двете страни, които почти неизбежно водят до разочарование.

Свекърва ми не спира да ме изненадва от момента, в който се запознахме. Трудно ми беше да повярвам, че тази 45-годишна жена с боядисана коса, изобилие от спирала и ярко червено червило е майката на годеника ми. Смятах, че изглежда така, защото работи в салон за красота.

Но с времето недоволството ми от свекървата само нарастваше. Надявах се след сватбата да станем едно семейство, да прекарваме вечерите заедно на чаша чай. Но тази жена изглежда не се интересуваше от собствения си син, още по-малко от мен.

До обяд ходи на работа, след това отива на фитнес, след това прекарва време с приятелите си. Посещава или някой мастър клас или се втурва на среща с ново гадже.

Свекърва ми прие новината за бременността ми с нескрито разочарование. Каза, че сме избързали, че и тя е родила рано навремето, а после е съжалила. Първо трябва да живеем за себе си, да се насладим на младостта си.

Дори след раждането на внучето й, тя по никакъв начин не промени обичайния си начин на живот. Остава минута близо до креватчето и след това отново излиза навън. Никога не ми е помагала.

Ако живеехме с майка ми, тогава всичко щеше да е различно. Тя обича децата. Но проблемът е, че живее далеч. А и здравословното й състояние не е много добро напоследък. Но редовно плете дрешки и ни ги изпраща.

За свекървата сякаш не съществуваме. В главата й има само приятели, купони и мъже. Няма да се учудя, ако и тя се омъжи на стари години.

Вижте още: Скандално отмъщение за изневяра

В крайна сметка какво лошо има във факта, че майката на съпруга работи (и печели), има много приятели, ходи на срещи и като цяло живее пълноценен живот? Лошо ли е?

Със сигурност свекървата има много положителни качества, които снахата просто отказва да забележи. Създава се впечатлението, че тя дори малко ревнува, че свекърва й има толкова много интереси. Но тя има пълното право да живее както поиска.

А вие какво мислите за поведението на свекървата?