НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Няма да отида на сватбата на сина ми

Няма да отида на сватбата на сина ми

0
Родителите на бъдещата снаха разполагат с много пари, но не и ние
Няма да отида на сватбата на сина ми

Родителите на бъдещата снаха разполагат с много пари. Но ние не можем да си позволим да купим скъп подарък за младоженците.

Трябва да измисля добра причина да не отида на сватбата на сина ми. Идва ми на ум да кажа, че съм болна. Но това не би било много желателно. Вече половин година съм по болниците. Наскоро започнах да се чувствам по-добре. Но ме е страх да не предизвикам лошия късмет, суеверна съм.

Вчера се обади майката на Таня. Платила ресторанта, транспорта за гостите и лимузината за младите. Всичко е на ниво – фотографи, видеозаснемане, триетажна торта.

Младите току що завършиха университет и нямат пари за сватба. Първоначално синът каза, че изобщо няма да има сватба, само ще подпишат. И булката се съгласи на този вариант. Но сватовете възразиха. Единствената им дъщеря се жени. За да има снимки, които да се показват на внуците. Те щели да поемат всички разходи.

Родителите на бъдещата снаха са доста заможни хора. Майката цял живот си седи вкъщи, не работи. Има море от енергия за семейните дела. Построи вила на село, ремонтира апартамента в града.

Сега тя насочи цялата си буйна енергия към организирането на сватбата на дъщеря си.

Мислех, че всичко ще е в някакви граници. Но сега гледам обхвата и съм просто в шок! Мисля, че тя вече е похарчила милиони. И вчера се обажда и казва – исках да се посъветвам с теб за подарък за младите, за да не се окаже, че ще им подарим едно и също нещо.

Аз не разполагам с много пари. Дъщеря ми е в гимназията и съпругът ми е безработен от около година.

Те щели да им подарят кола и да не се окаже, че и ние сме решили да им подарим това. С какви пари? Тя дори ми каза да не се притеснявам и да й кажа какво сме решили да им подарим, нямало да каже на никого.

По-добре е да не ходим на сватбата. После хората ще говорят, че родителите на булката са подарили кола, а ние сме дошли само да ядем и да пием. Спешно трябва да измисля някаква причина защо няма да отидем на сватбата.

Вижте още: Животът на една самотна жена

Но и няма как да не отида, все пак синът ми се жени.

Но със сигурност сватовете ще изпъкнат със своите подаръци. И естествено хората ще се запитат какъв е нашият подарък за младоженците.

Може би трябва да присъстваме на сватбата на сина ни, макар и със символичен подарък, или дори с празни ръце.

Какво мислите? Искам съвет …