НАЧАЛО ЗДРАВЕ Какво казва езикът за здравето ви?

Какво казва езикът за здравето ви?

0
Езикът показва състоянието ви в момента
Какво казва езикът за здравето ви?

Езикът показва състоянието ви в момента. Разберете на какво трябва да обърнете внимание!

Всеки опитен лекар може да ви каже как вашата среда, диета и начин на живот влияят на организма ви, като погледне езика ви.

Ако имате огледало под ръка, можете да го използвате веднага и да разберете повече за здравето си.

Как изглежда здравият език?

Цветът на “здравия” език винаги е равномерно розов, а самият орган е влажен, без петна и бразди.

Това показва, че стомахът и храносмилателната система са здрави и функционират добре в процеса на смилане на храната.

Какво говори цветът на езика за нашето здраве?

Бял език

Белият език, обикновено, е признак на проблем с храносмилателната система. Този цвят често е придружен от редки изпражнения, студени ръце или крака, умора или подуване на корема.

Изключително бледият, сух език също може да показва недостиг на кръв, което обикновено е придружено от чувство на тревожност, замаяност, лоша памет, безсъние, напукани устни или анемия.

Плътно бяло покритие

Ако езикът ви е покрит с дебел слой бели налепи, това е лош знак, че някои системи в тялото не могат да изпълнят напълно функциите си. Може да означава и наличие на вирусна инфекция.

Червен език

Светлочервеният език почти винаги показва инфекция в тялото. Червените петна по езика могат да показват възпаление на кръвта. По този начин децата могат да развият имунен отговор към инфекцията.

Тъмночервеният цвят е знак за проблеми с бъбреците или интоксикация на организма.

Език с червен връх

Върхът на езика е известен още като сърдечна област. Поради този факт червеният връх на езика без никакви признаци на заболяване може да показва емоционален стрес.

Червен език по краищата

Този цвят на езика показва прекомерна консумация на пикантни или мазни храни, както и алкохол.

Дори според източната медицина резултатът от години на гняв или негодувание може да се прояви по същия начин.

Лилав език

Този цвят най-често се причинява при липса на витамин В2. Може да се наблюдава и при жени с много тежък менструален цикъл или при хора, които страдат от хронични проблеми.

Синкав език

Ако имате синкав език, това е сигнал за спешно посещение при лекар. Показва, че в тъканите навлиза недостатъчно количество кислород. Може също да е признак за развитие на сърдечно заболяване, увредени кръвоносни съдове, сърдечна или дихателна дисфункция.

Жълт език

Това е признак на заболяване на черния дроб или жлъчния мехур. Ако предната част на езика е жълта – това е ясен признак на хепатит.

Вижте още: Домашен сироп от 4 съставки

Неравномерно оцветен, набразден език

“Релефният” език е сигурен признак за стомашно-чревни заболявания. Ако каналите са толкова дълбоки, че изглеждат като пукнатини, това показва повишено ниво на кръвната захар. Вашият лекар ще ви помогне да определите правилната диагноза.

Зеленикав език

Тъмен или зеленикав език може да се появи, когато тялото е силно отровено, включително от алкохол.

Езикът показва състоянието ви. Не забравяйте, че в случай на някакви отклонения, трябва да потърсите помощта на квалифицирани специалисти.