НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Тя никога не се чувстваше добре дошла в дома на родителите му

Тя никога не се чувстваше добре дошла в дома на родителите му

0
Животът му можеше да бъде съвсем различен според родителите му
Тя никога не се чувстваше добре дошла в дома на родителите му

Животът му можеше да бъде съвсем различен според неговите родители. Те смятат, че снахата е попречила на успеха му.

Всичко започна, когато Влади доведе у дома младата Катя. Родителите му не я харесаха от самото начало. Те инвестираха много пари, за да получи единственото им дете добро образование.

В първите години от следването си Влади се разсейваше заради връзката си с Катя, въпреки че тя постоянно му казваше да се съсредоточи върху обучението си. Родителите му я виждаха като пречка за неговото щастливо бъдеще. Всъщност те мечтаеха, че веднага след дипломирането си той ще се премести в Германия. Там живееха техни роднини, които ще помогнат на младежа да си намери престижна позиция в някоя клиника.

Искаше им се да се ожени за хубава германка, оставайки завинаги в Германия и работейки на невероятно печеливша позиция в готина болница. Той, обаче, остана тук и сега често сменя работата си в опит да намери добра клиника.

Двойката все още няма деца. Родителите също обвиниха Катя за това.

Тя дори не знаеше, че е „развалила“ златното бъдеще на любимия им син. В навечерието на нова година, майката на Влади пи твърде много.

„Животът му можеше да бъде съвсем различен! Всичко се провали заради теб, глупачка. Нямаш представа какви бяха плановете ни. Само ако знаеш колко пари похарчихме, за да осигурим бъдещето на сина ни …”

Горчивата истина беше казана право в лицето на Катя, точно когато Влади влезе в кухнята. Майка му не знаеше, че синът й е влязъл и чуваше всяка дума.

Катя го подкрепяше през целия му живот и винаги беше до него. Той отказа да се премести в Германия, защото не му харесваше там.

Вижте още: Съпругът й не се появи на изписването

„Мамо, как може да говориш такива неща на жена ми? Ти и баща ми винаги сте мислили само за пари. Интересувахте се само дали мога да се грижа за вас, след като се пенсионирате. И никога не сте се интересували от моето мнение. Катя е бременна във втория месец. Наскоро намерих стабилна позиция и подписах договор за 10 години. Надявам се, че се чувствате по-добре сега. Въпреки това, ние няма да дойдем отново. И няма да видиш внука си!”

Отношенията между родители и деца не са лесни. Това, което ги усложнява най-много, обаче, е липсата на емпатия, търпение и разбиране. Не бива да раждате деца с мисълта, че те ще се грижат за вас на старини. Вашето дете има свои собствени мечти, желания и амбиции. То не е инструмент за постигане на вашите цели, а е личност.