НАЧАЛО ЗДРАВЕ Упражнения за разтягане при заседнал начин на живот

Упражнения за разтягане при заседнал начин на живот

0
Раздвижване на лимфата с прости упражнения
Упражнения за разтягане при заседнал начин на живот

Раздвижване на лимфата можете да постигнете с прости упражнения. Изпълнението им разтяга мускулите и облекчава болката.

През по-голямата част от деня седите на работа пред компютъра, а вечер се ровите в телефона? Тогава болката във врата, гърба и ръцете може да стане ваш постоянен спътник. Заседналият начин на живот е вреден за здравето: мускулите се сковават, появява се изтръпване.

Подбрали сме прости упражнения, които ще допринесат за раздвижване на лимфата, ще облекчат болката и напрежението във врата, гърба и ръцете.

Работата пред компютъра или дългото шофиране провокират напрежение във врата и раменния пояс. Резултатът е болка в мускулите и костите. Това е сериозен проблем: миналата година само в Обединеното кралство 30 милиона души са си взели отпуск по болест заради болки във врата.

Поради притискане на нерви и кръвоносни съдове в шийната област зрението отслабва и се появява главоболие. Всички проблеми могат да бъдат избегнати, ако станете от стола и изпълните няколко прости упражнения.

Разтягане на врата и раменете

Сложете едната си ръка на рамката на вратата, наклонете главата си и завъртете брадичката си към противоположното рамо. Направете 10 повторения. Не прилагайте прекомерна сила: трябва да почувствате приятна топлина в мускулите. След това повторете упражнението с другата ръка.

Облекчаване на болката и стреса

Застанете така, че главата да докосва стената, а петите ви да са на 10 см от нея. Изправете раменете си. Разперете ръцете си встрани и извършете 10 повдигания. По време на това упражнение ръцете трябва да докосват стената.

Китки

Неправилното позициониране на компютърната мишка и клавиатурата, както и навика да държите смартфона в ръка, могат да доведат до изтръпване на ръцете и болка в китката.

Ако пренебрегнете симптомите, дискомфортът може да доведе до синдром на карпалния тунел (болезнен натиск върху средния нерв на китката). Има обаче упражнения, които облекчават стреса и предотвратяват развитието на болестта.

Мързелив вариант

Ще ви трябват 2 топки за ръце или разширител за китки. Стискайте топката или разширителя няколко пъти на ден. Това упражнение ще ви спаси от възпаление на ставите.

Раздвижване на лимфата с прости упражнения

Загряване

Направете 10 кръгови движения с китката си. Повторете упражнението с другата ръка.

Разтягане на пръстите

Кръст и дупе

Хванете показалеца на лявата ръка с пръста на дясната и издърпайте (без допълнително усилие). Разтегнете всички пръсти на едната ръка, а след това и на другата.

Раздвижване на лимфата с прости упражнения

Болката в кръста и тежестта в краката не означава, че остарявате. Може би нямате време за физическа активност. Седенето неподвижно в продължение на няколко часа може да доведе до прищипване на седалищния нерв, болка в седалището и кръста.

Лекарите казват, че заседналият начин на живот може да доведе до появата на целулит. За да избегнете развитието на сериозни заболявания и козметични дефекти на кожата, трябва да изпълнявате прости упражнения за разтягане. Те ще подобрят кръвообращението и ще ви осигурят здраве и красота.

Упражнение за офиса

Седнете на ръба на стол и изпънете единия крак напред. Бавно наведете тялото си към крака. Не прекалявайте: не трябва да усещате болка и напрежение. Направете 5-10 повторения и направете същото упражнение с другия крак.

Това разтягане ще помогне за облекчаване на напрежението в долната част на гърба, глутеусния мускул и ще отпусне подколенното сухожилие.

Раздвижване на лимфата с прости упражнения

Вижте още: Какво казва езикът за здравето ви?

Долната част на гърба

Легнете по гръб и поставете възглавница или навита кърпа под главата си. Свийте десния си крак и поставете левия си крак върху него. Стъпалото на левия крак трябва да лежи свободно върху бедрото на десния.

Раздвижване на лимфата с прости упражнения

Хванете дясното си бедро с ръце и го издърпайте към себе си. Ако не можете да хванете бедрото си с ръце, използвайте кърпа. Не повдигайте задните си части от пода и се опитайте да издържите 20-30 секунди. Направете още 2 повторения и след това преминете към другия крак.