НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Жена ми замина на почивка и не се върна повече

Жена ми замина на почивка и не се върна повече

Простих на моята любима за предателството
Жена ми замина на почивка и не се върна повече

Ина отдавна искаше да замине на почивка. Не можех да си позволя да изляза в отпуск. Така тя реши да замине сама.

Чаках с нетърпение любимата си, но тя така и не се върна. Но ми се обади непознат, който каза, че двамата сега са заедно и да не я чакам. Не можех да повярвам. Беше ме срам да кажа истината на роднини и познати, затова реших да излъжа. Казах, че е заминала да работи в чужбина. 20 години по-късно тя се върна и аз я приех.

Работата е там, че искрено обичах тази жена. За мен тя беше центърът на Вселената. Връзката ни изглеждаше стабилна. Тя винаги се отнасяше към мен с внимание и разбиране. Беше мила и отзивчива. След сватбата съпругата ми напусна работа и се отдаде изцяло на семейния живот. Сутрин ми приготвяше прясна закуска или ми носеше кафето в леглото. Къщата беше винаги чиста и подредена, дрехите бяха винаги изпрани, а хладилникът беше пълен с храна. Бях най-щастливият човек на света.

Аз винаги съм се грижел за нея. Не съм забравял нито една важна дата. Знам, че жена ми забелязваше всичките ми усилия. Тя многократно е казвала, че съм любящ мъж, на когото винаги може да се разчита.

В същото време тя искаше да отиде сама, на почивката, за да се разсее. Живях в неизвестност няколко дни и тогава получих това съдбоносно обаждане. Не можех да повярвам, че наистина е намерила някой друг. Стори ми се, че всичко е кошмар или лоша шега. Непознатият обаче настоя да събера всички вещи на жена си и да му ги изпратя. Той каза, че на жена ми й е писнало да бъде обикновена домакиня. Тя има неосъществени амбиции, които той ще й помогне най-после да постигне.

Надявах се, че всичко ще бъде наред, но разговорът с жена ми сложи края на брака ни. Тя заяви, че подава молба за развод и оставя сина ни при мен. Обеща всеки месец да изпраща определена сума за издръжка на детето.

За щастие синът ми беше този, който ме спаси от депресията. Той стана моя радост и опора.

Скоро се чуха слухове за случилото се със семейството ни. Никой вече не вярваше в моята версия. Имаше, обаче, и такива, които се усъмниха в истината. Някои казаха, че съм изгонил жена си, други твърдяха, че е напуснала заради моето предателство. Малък брой хора просто ми съчувстваха и се опитаха да проявят разбиране.

Междувременно се въздържах от всякакви обяснения. Никой не предполагаше какво става в душата ми. Не можех да разбера защо жена ми направи това с мен. Очевидно тя наистина искаше да се реализира, а не да бъде домакиня. Никога не се е оплаквала.

Опитах се да я разбера, да й простя и да я пусна. От устата ми не излезе лоша дума за бившата ми съпруга. Но това болезнено преживяване ме принуди да стоя далеч от други жени, защото се страхувах да не ме предадат втори път. В крайна сметка се примирих със самотата си.

Едно скорошно обаждане обаче ме изненада много. Ина каза, че е много болна и има нужда от пари за лечение. Не можех да й откажа помощта си.

След това говорихме още няколко пъти. Оказа се, че новият й съпруг е истински тиранин. Той не позволяваше на жена си да общува с приятели, да ходи на работа и, разбира се, да поддържа връзка с мен и нашия син. Ина се озовала в клетка, от която не можела да излезе от страх.

Вижте още: Изневерих на съпруга ми скоро след сватбата

Тя реши да напусне втория си съпруг, едва когато научила за тежкото си заболяване. В тази ситуация тя нямаше какво да губи.

Дълго мислех какво да направя, но простих на моята любима за предателството. Все още я обичам. За сина ми обаче не може да се каже същото. Не знам дали някога ще й прости.

Вие какво бихте направили, ако бяхте на мястото на този мъж?