НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Възможно ли е да разговаряме с починал близък?

Възможно ли е да разговаряме с починал близък?

0
Разговор с починал човек: Последици от тази комуникация
Възможно ли е да разговаряме с починал близък?

Разговор с починал човек може да се осъществи. Но е важно да знаете за последиците от тази комуникация.

Смъртта на близък човек е сериозна травма, която трудно се преодолява. Много хора се питат дали е възможна комуникацията с починали роднини и близки.

Възможно е. Но трябва да го направите по правилния начин и на правилното място. Починалият със сигурност ще ви чуе.

Последици от общуването с мъртвите

Никой не може да ви забрани да го направите. Но трябва да внимавате. Това може да изглежда странно за околните и дори в някои случаи не е много подходящо. Основната опасност, обаче, се крие в емоционалното състояние на човек, което при чест контакт с мъртвите може да се влоши и да доведе до психични разстройства. Затова не злоупотребявайте с подобни разговори. Правете това, само когато наистина имате нужда и разбира се според правилата.

Как да проведем разговор с починал човек?

Най-безопасното място за молитва и разговор с покойните е храмът. Запалете свещ, за да успокоите душата си, помолете се и чак тогава говорете, ако изпитвате такава нужда.

Вижте още: Кучето може да подуши болестта на стопанина си

Важно е да запомните, че когато плачете за починали близки или роднини, първо съжалявате себе си, защото знаете, че ще ви липсват. В такива моменти не забравяйте, че не би било хубаво любимите ви хора да ви виждат как плачете.

Трябва да вярвате, че на починалия човек ще му е хубаво на небето и тази любов ще му дава вечен покой и ще утеши и него, и вас.