НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Законът на кармата винаги работи

Законът на кармата винаги работи

0
Веднага след подписването на договора поведението му се промени

Лидия се влюби в бъдещия си съпруг от пръв поглед. Тя беше в първи курс, а той – в четвърти.

Антон носеше кожено яке, а в очите му блестеше огън. Всяко момиче, което го срещнеше биваше поразено моментално.

Понякога Лидия си спомняше тези времена и се усмихваше горчиво. Не можеше да разбере защо такъв красив мъж е избрал именно нея. По това време тя беше истинска сива мишка. Не обичаше много различни козметични процедури, а стилът й на обличане беше скромен.

Сега тя осъзна, че изборът падна върху нея заради мекия й характер и наивност. Те се ожениха три години след като се запознаха. В този момент Лидия имаше вече кръгло коремче. Антон каза, че иска да изтегли кредит за апартамент.

Тогава Лидия знаеше малко за тези неща. С родителите, които можеха да я посъветват, тя практически не общуваше. Още повече, че любовта напълно я заслепяваше.

Тя не забелязваше очевидни неща. Например, че от апартамента, в който живееха, докато беше бременна, от време на време изчезваше ценни неща.

Тя беше много щастлива. Не можеше да повярва на късмета си. Хормоните, бушуващи от бременността, също помогнаха малко. Антон убеди любимата си да вземе ипотечен кредит веднага след подписването. А новият дом записа на негово име.

Веднага след подписването на договора поведението на младия съпруг се промени драстично. Безкрайните думи на любов и закуските в леглото изчезнаха. Сърцата в очите на Антон се превърнаха в банкноти. Той получи това, което искаше, а всичко останало не го интересуваше особено.

Лидия не разбра как се озова сама в апартамент под наем в 9-ия месец от бременността. Съпругът й не отговаряше на обажданията, а общите познати само вдигаха рамене.

Младата жена плачеше от отчаяние и безпомощност. Усещаше как и бебето й се тревожи с нея. Една вечер й се обади едно момиче. То се представи като бивша приятелка на Антон. Първоначално Лидия искаше да затвори, но след това все пак реши да изслуша Катерина.

Вижте още: Напуснах семейството си заради млада любовница

Оказа се, че Катя е в същото положение като Лидия. Но си намерила добър адвокат. Нужни били само още малко доказателства, за да може хитрецът Антон да си плати за всичко.

Мнозина не вярват в закона на кармата, но той съществува. Някъде има мъдра висша сила, която внимателно следи за поддържането на универсалния баланс. Винаги получаваме това, което заслужаваме.

Изминаха 10 години, а Антон все още не може да се отърве от всички дългове, кредитори и закона, който го преследва.